Welke type vloer past bij uw woning?

0
540

 

Wanneer je een nieuwe vloer wilt aanschaffen voor je nieuwe woning, moet je de keuze maken uit veel diverse soorten vloeren. De vloer heeft een grote invloed op de manier waarop je je woning wilt presenteren: bijvoorbeeld of je een klassieke of moderne woning wilt hebben. De smaak van veel mensen geeft uiteindelijk ook de doorslag. Houd hier ook rekening mee met de stijl van je woning. Bijvoorbeeld voor een klassieke woning, is een houten vloer vaak heel mooi. Wanneer je een strakke inrichting wilt, kan je bijvoorbeeld voor een mooie stijlvolle laminaatvloer kiezen.

Soorten vloeren: 

  • Vloerbedekking
    Is te verkrijgen in elk mogelijke kleur. Eenvoudig te onderhouden, maar wel vlekgevoelig. Warmte is een van zijn kenmerken.
  • Houten vloer

Er zijn houten vloeren in diverse soorten houten kleuren te krijgen. Wil je een wat lichtere vloer of wat donkere? Dit heeft ook mede te maken met de meubels die je wilt aanschaffen. Daarnaast speelt de duurzaamheid van het hout uiteraard ook een rol.

  • Laminaat

Laminaat is het meest populaire vloer in Nederland. Kwaliteit laminaat wordt altijd goed verkocht, vooral bij Your Floor. Het voordeel van dit type vloer is dat het vrij eenvoudig te leggen is. Daarnaast is het onderhoud hiervan ook prima te doen.
Het enige nadeel is dat laminaat wel lawaai kan maken. Je moet er voor zorgen dat een goede ondervloer noodzakelijk is. Dit zorgt namelijk voor veel demping. Daarnaast kan je kijken naar de dikte van de laminaat vloer.

  • Vinyl

Een vinyl vloer lijkt enorm veel op laminaat. Echter het is een vorm van zeil. Het wordt uitgerold en vastgezet aan de zijkanten. Ook dit is eenvoudig te onderhouden net als laminaat. Vaak is een keer om de twee weken dweilen voldoende, naast het elke week minimaal een keer te stofzuigen.

Zo heeft u een overzicht van een aantal soorten vloeren die veel worden verkocht. Veel succes met het uitzoeken van de vloer die past bij uw eigen woning.