Geld lenen voor een verbouwing

0
582

Een keuken of badkamer gaat vrij lang mee, maar op een gegeven moment is het wel eens nodig om een nieuwe keuken of badkamer aan te schaffen. Een badkamer of keuken heeft geen eeuwige levensduur. Een verbouwing kan een dure uitgave zijn en niet veel mensen hebben gelijk het geld voor een verbouwing. Je kunt ook geld lenen om je verbouwing mee te financieren! Wat voor soort leningen zijn er? Hieronder worden drie type leningen uitgelegd.

 

  1. Persoonlijke lening
    Bij een persoonlijke lening leen je een vast bedrag. Je kunt een bedrag lenen tussen de 2.500 en 50.000 euro. Je kunt bij een persoonlijke lening niet tussentijds meer geld lenen en vooraf bepaal je het aantal termijnen waarin je het bedrag aflost. De rente bij een persoonlijke lening is afhankelijk van de looptijd van de lening en staat de hele looptijd vast. Bij een persoonlijke lening wordt je kredietwaardigheid wel getoetst bij het BKR.

 

  1. Doorlopend krediet

Doorlopend krediet wordt gezien als een flexibele manier van lenen. Je leent een vast bedrag, maar je hebt ook nog de mogelijkheid om meer geld te lenen. Wel spreek je vooraf af wat het maximale bedrag is dat je kunt lenen. Zo kun je nooit meer geld lenen, dan dat je terug kunt betalen. De rente is nooit vastgesteld en wordt bepaald aan de hand van het bedrag dat je leent. Net als bij een persoonlijke lening wordt bij doorlopend krediet je kredietwaardigheid getoetst bij het BKR in Tiel.

 

  1. Minilening

Een minilening is een lening waarbij je een klein bedrag kunt lenen. Meestal kun je niet meer lenen dan 750 euro. De schuld bij een minilening wordt hierdoor niet hoog. Je aanvraag wordt niet bij het BKR getoetst en je hebt het geld snel op je rekening. De rente is bij een minilening vaak wel hoger dan bij een persoonlijke lening en doorlopend krediet.

 

Welke lening voor jou geschikt is, is afhankelijk van de soort verbouwing!