Een boomhut kopen? Wat zijn de mogelijkheden?

0
1735

Een boomhut kopen voor in de tuin kan voor zowel jong als oud erg leuk zijn. Met een boomhut heb je allerlei mogelijkheden. Voor veel mensen is een boomhut een fantasierijke speelplek voor kinderen, maar er zijn ook andere mogelijkheden zoals een boomhut als gastenverblijf, buitenhuis of zelfs kantoorruimte.

Een boomhut voor kinderen

Een boomhut is voor kinderen een schitterende plek om te spelen. Even lekker weg van televisie en spelcomputers, een heerlijke plek om de fantasie lekker zijn vrije loop te laten gaan. Zet een piratenvlag op de hut en de boomhut wordt omgetoverd in een rovershol van gevreesde piraten. Een paar zwaarden en schilden erbij en de boomhut veranderd in de fantasierijke wereld van kinderen in een kasteel, waar de princes uit de toren moet worden gered. Misschien lijkt een boomhut voor jonge kindere een gevaarlijke plek omdat een boomhut vaak hoog in de boom wordt gebouwd. Een boomhut kan echter ook op een platform tegen een boom aan worden gebouwd. Er zijn allerlei leuke mogelijkheden om een boomhut voor kinderen tot een ideale speelplek om te toveren. Denk bijvoorbeeld aan een touwbrug of klimrek om in de hut te komen, een touwbrug om naar een andere boom toe te lopen, een glijbaan of een brandweerpaal om naar beneden te glijden, een schommel aan een van de takken van de boom of een kabelbaan om van boomhut naar een andere uitkijkpost toe te zwieren. Je kunt het zo gek niet bedenken!

Ga je een boomhut kopen voor de kinderen, dan kan dit een langdurige investering zijn. De boomhut wordt niet alleen door jonge kinderen leuk gevonden ook tieners maken geregeld gebruik van een boomhut. Zo veranderd de fantasierijke magische plek voor tieners bijvoorbeeld al snel in een clubhuis, waar vrienden samen komen om te kunnen kletsen, of zelfs om een keertje in te overnachten. Een heerlijke plek om even uit het zicht van bemoeizuchtige ouders te zijn!

Boomhut als werkplek of lounge plek

Ook voldoende volwassenen kunnen een boomhut in de tuin erg waarderen. Een plekje tussen de takken in de natuur waar je even helemaal tot rust kunt komen. Misschien wel om kantoorwerk te verrichten, een boek te lezen of met een muziekje op heerlijk te ontspannen.

Schermafbeelding 2016-03-18 om 14.52.34

Overnachten in een boomhut

De afgelopen jaren is de interesse in boomhutten aanzienlijk gegroeid. Een boomhut overnachting is dan ook minder moeilijk te vinden dan enkele jaren geleden. Wereldwijd zijn er allerlei mogelijkheden om in boomhutten te overnachten ook in Nederland en Belgie zijn er verschillende overnachtingsmogelijkheden in boomhutten. Wil je zelf een boomhut kopen waarin je kunt overnachten, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. In principe is alles mogelijk in een boomhut. Denk aan isolatie, wateraansluiting en elektriciteit. De boomhut kan volledig naar wens worden ingericht zodat je ook in de boomhut midden in de natuur kunt overnachten. Zo zijn er mensen die een boomhut in de tuin bijvoorbeeld als gastenverblijf gebruiken.

Boomhut kopen? Laat je goed inlichten over de mogelijkheden van de boomhutbouwer

Wil je een boomhut kopen, dan heb je verschillende mogelijkheden. Er zijn in Nederland verschillende boomhutbouwers zoals bijvoorbeeld Hamer & Hark. Veel van hun ontwerpen zijn gericht op kinderen, waarbij de nodige speeltoestellen en unieke speelse details zeker niet ontbreken. Bij het kopen van de boomhut kun je het beste eerst het portfolio van de boomhutbouwer bekijken. Zijn er boomhutten bij die naar jouw wens zijn, vraag dan een gesprek aan. De boomhutbouwer zal altijd langskomen om te plek te bekijken. Hij maakt hierbij een inschatting van de bomen en de omgeving om vervolgens een ontwerp op maat te maken. Een boomhut is namelijk altijd maatwerk omdat iedere tuin, iedere boom en iedere omgeving verschillend is. Bepaal voor jezelf goed waar je boomhut aan moet voldoen en maak gebruik van de expertise van de boomhutbouwer om tot een leuk ontwerp met unieke details te komen.