Huishouden is voor iedereen

0
552

Het onderhouden van een woning is natuurlijk niet de leukste klus die er is, maar deze moet zeker gedaan worden. Het kan niet zo zijn dat uw woning er in de loop der tijd op achteruit gaat. Daarom raden wij u aan om op een praktische en ‘leuke’ manier uw huishouden aan te pakken. Wanneer u ervoor zorgt dat het nooit routine matig werken wordt, zult u merken dat u er minder moeite mee heeft.

Verdeel de taken

Wanneer u een aantal huishoudelijke taken achter elkaar moet uitvoeren raden wij u aan om dit in de loop van de week te verspreiden. Op deze manier hoeft u niet uren achter elkaar met het opruimen en schoonmaken van uw huis bezig te zijn. Wanneer u samen met een partner woont kunt u ook de taken verdelen en de taken afwisselen. Hierdoor hoeft u niet constant dezelfde taak uit te voeren. Het is ook een stuk leuker om samen te gaan huishouden als alleen. Op deze manier heeft u nog iemand om contact mee te maken.

CAYG regel

Deze regel is bij veel mensen nog niet bekend, maar is ook makkelijk om mee te nemen in uw huishouden. Deze regel staat voor; ‘Clean As You Go’. Wanneer u bijvoorbeeld gegeten heeft of een feestje heeft gehouden is het verstandig om meteen de troep op te ruimen. U kent natuurlijk het gezegde “Van uitstel komt afstel”. Dit moet u ten alle tijden proberen te voorkomen en dat begint met de CAYG regel.

Uitbesteden

Wanneer u zelf door de bomen het bos niet meer ziet en dus uw huishouden niet zelf op orde kunt krijgen, heeft u altijd de mogelijkheid om de taken uit te besteden. Zo kunt u gemakkelijk een werkster in de arm nemen. Er is een groot aanbod van particulieren, maar ook van zakelijke dienstverleners. Bekijk eens de mogelijkheden en vergelijk een aantal aanbieders.