Een neutrale kinderkamer

0
793
Een neutrale kinderkamer
Een neutrale kinderkamer

Een neutrale kinderkamer is hip

De tijd dat een jongenskamer blauw was en een meisjeskamer roze, ligt ver achter ons. Vaak wordt er gekozen voor een neutrale kamer met een lichte kleur verf op de muren. Er wordt dan wat extra kleur aangebracht door de accessoires. Voor welke kleur je kiest voor de accessoires, is een kwestie van smaak en van de stijl van de kamer. Kies je bijvoorbeeld voor steigerhouten meubels, dan is dat heel mooi te combineren met limoen groen of aqua blauw.

Wat zijn de voordelen van een neutrale kinderkamer?

– je kunt de kamer dan makkelijker veranderen door accessoires te vervangen, maar je hoeft dan geen in een knalkleur geverfde muur opnieuw te gaan sauzen.
– neutrale kleuren brengen rust aan in een kamer. Dat is vooral fijn als een kamer niet zo groot is. Wanneer je dan een muur bijvoorbeeld knalroze verft, kan dat erg op je afkomen en de kamer lijkt er ook kleiner door.
– je raakt er minder snel op uitgekeken dan op een kamer die in een heel uitgesproken kleur is geverfd, en met hele drukke opvallende accessoires is ingericht.
– als je de kamer een andere bestemming wilt geven, en er bijvoorbeeld een kind van het andere geslacht wilt laten slapen, is hij veel sneller aangepast aan je nieuwe wensen.

Een neutrale kinderkamer
Een neutrale kinderkamer is fijn wanneer je van te voren niet wilt weten of het een jongen of een meisje wordt.

Hoe richt je een neutrale kinderkamer gezellig in?

Een kamer die je in rustige, basiskleuren verft, hoeft helemaal niet saai te zijn. Het brengt wel rust aan in een slaapkamer en zorgt voor een strakke uitstraling. Voor kinderen die gevoelig zijn voor prikkels, is dat alleen maar fijn. Mocht je wel wat meer kleur in de kamer aan willen brengen, dan kun je dat altijd doen door middel van een gekleurde dekbedhoes, vrolijke knuffelbeesten, of andere leuke accessoires.

Tip: kijk eens op internet en laat je inspireren door de vele websites van woonwarenhuizen, en kijk ook eens op sites die tweedehands meubels, woonaccessoires of speelgoed aanbieden. Leuk hoeft echt niet duur te zijn!