Een landelijke inrichting met een moderne touch

0
1061
woonkamer

Bij een landelijk interieur denken mensen vaak aan een oude boerderij met ietwat ouderwetse meubels. Dit geeft natuurlijk een erg gezellige sfeer in huis. Toch schrikt het veel mensen af, omdat in veel huizen deze interieurs als ouderwets worden gezien. Toch is het mogelijk om een landelijk interieur te creƫren met daarin moderne elementen, een niet zo vanzelfsprekende combinatie. Wel is deze combinatie erg mooi.

Meubels

De meubels in een ruimte zijn erg belangrijk voor de algehele sfeer van het interieur. Hieronder horen banken, stoelen, tafels, kasten en nog veel meer. Natuurlijk is het bij het samenstellen van een landelijk interieur van belang om hier landelijke meubels in terug te laten komen, maar deze zijn goed te combineren met moderne meubels. Je zou bijvoorbeeld een moderne hoekbank kunnen plaatsen in een verder landelijke ruimte. Hiermee is het wel van belang dat de kleur en de afmetingen van de hoekbank niet te overheersend zijn, waardoor het algehele beeld wel landelijk blijft.

hoekbank
Een hoekbank geeft een mooie uitstraling aan de woonkamer.

Decoratie

De decoratie in de kamer speelt ook een hele grote rol bij het bepalen van de sfeer. Je zou hierbij kunnen kiezen voor strakke, abstracte kunst. Dit staat erg mooi, ook bij een landelijk interieur. Dit geldt ook voor mooie lampen of bloempotten. Met andere woorden, moderne decoratie-elementen doen het altijd goed, in wat voor interieur dan ook.

De ruimte

De ruimte zelf is ook belangrijk bij het inrichten. Voor een landelijke sfeer zou het niet handig zijn om de muren strak en fijn te stukadoren, ga naar een specialist en vraag naar de mogelijkheden om grovere elementen in de muren te verwerken. Dit kan zijn in de vorm van grotere stenen of een chic behang. Denk bovendien goed na over de vloer. Een mooie houten vloer of tegelvloer moet bijdragen aan de sfeer van de rest van de meubels.