Tips voor een extra moderne keuken

0
675
keuken modern
keuken modern

Een keuken is een essentiële ruimte in elk huishouden. Voor veel mensen geld het als de plek waar de dag in de ochtend met het ontbijt begint, en waar het in de avond met het avondeten weer eindigt. Het is een plek waar je samenkomt met de familie en de dag bespreekt, en even een momentje voor elkaar pakt. Het is daarom erg waardevol om deze ruimte wat verdiende aandacht en liefde te geven. Wat zijn nou de belangrijkste punten van een moderne, stijlvolle en functionele keuken?

Kookeiland

Als je aan een moderne keuken denkt, kun je bijna niet meer om een kookeiland heen. Dit is een keukenblad waar je volledig omheen kunt lopen. Dit geeft een ruimtelijk effect, ziet er mooi uit en is ook nog eens enorm praktisch. Zo’n eiland leent zich perfect om er met meerdere mensen tegelijk aan te werken, of om even een borreltje te doen in de avond. Een kookeiland dient namelijk ook prima als bar mocht je dit willen. Het laat de ruimte meer tot zijn recht komen omdat je hierdoor het werkgedeelte van de keuken echt afscheid van het zit- en eetgedeelte.

Moderne keuken
Een moderne keuken wordt gekenmerkt door zijn strakke eigenschappen.

Meubilair

Uiteraard is het ook belangrijk dat je het juiste meubilair hebt. De stijl van de inrichting kun je erg veranderen door met verschillende materialen te werken. Zo geeft leer en metaal een stoere industriële look, en stof en kunststof een zachtere, warmere look. Voor een neutraal uiterlijk zit je altijd goed bij de houten eettafels van Woonloods.com. Mocht je geen kookeiland hebben of willen, maak dan de eettafel het middelpunt van de keuken/eetkamer. Zorg voor fleurige en kleurrijke decoraties maar doe dit niet te veel, want het moet natuurlijk wel praktisch blijven. Met stoelen kun je naast de tafel ook nog veel variëren, bijvoorbeeld met de eetkamerstoelen van Woonloods.

Maak het af met licht

Om dit geheel een echte punch te geven ga je kijken naar de belichting. Hoe meer natuurlijk licht, hoe beter. Waar mogelijk, probeer zoveel mogelijk met grote ramen te werken met een mooi uitzicht. Uiteraard is dit niet altijd zomaar mogelijk. In die situatie kun je ook veel bereiken met een lichttunnel of een lichtpaneel met warm natuurlijk licht.