Een aannemer voor renovatiewerken inschakelen?

Waar moet je op letten als je een aannemer voor renovatiewerken gaat inschakelen? In ons nieuwste blog leggen we uit welke valkuilen er zijn.

0
623
Aannemer restauratiewerken
Aannemer restauratiewerken

Wil je jouw woning laten renoveren? Dan kan je een aannemer de renovatiewerken laten uitvoeren. Dat scheelt jouw een hoop werk, en je bent, mits je goede aannemer inschakelt, verzekerd van een goed resultaat. Heb je zelf niet de kennis, tijd of ervaring om een dergelijk project op te pakken, maar moet het wel gedaan worden? Laat een aannemer jouw renovatiewerken uitvoeren. Hij coƶrdineert het hele project, van ontwerp en planning tot materialen en inrichting van de werkplaats. Wil je weten wat een aannemer precies doet en hoe hij je kan helpen bij het uitvoeren van renovatiewerken? Je leest het in ons nieuwste blog.

 

Wat doet een aannemer?

Een aannemer is een projectcoƶrdinator. Hij bespreekt het ontwerp met de architect of ontwerper, maakt een planning, regelt de vergunningen, schakelt vakmensen in, regelt de bouwmaterialen en richt de werkplaats in. Hij draagt verantwoordelijkheid voor het gehele project. Gaat er iets niet goed? Dan kun je dit dus bij de aannemer aankaarten. Een goede aannemer zorgt ervoor dat jij geen zorgen hebt en in het geval dat dit onverhoopt toch voorkomt, neemt hij je zorgen weg.

Aannemer inschakelen restauratiewerkzaamheden
Een aannemer inschakelen voor restauratiewerkzaamheden doe je met deze tips

Hoe vind ik een aannemer voor renovatiewerken?

Een aannemer krijgt dus alle verantwoordelijkheid voor de renovatiewerken in handen. Dat is aan de ene kant prettig voor jou, maar als hij zijn werk niet goed uitvoert zit jij in de problemen. Daarom is het belangrijk om een aannemer in te schakelen die je kunt vertrouwen. Ken je een aannemer die al eens werk voor vrienden of familie naar tevredenheid heeft uitgevoerd? Het geeft je geen waterdichte garantie dat het ook bij jou goed zal komen, maar het geeft je in ieder geval een indicatie van wat je kunt verwachten. Ken je een aannemer persoonlijk? Dan lijkt het misschien een goed idee om hem of haar in te huren, maar dat raden we juist af. Als verwachtingen niet waargemaakt worden of afspraken niet helder zijn, wat vaak voorkomt bij persoonlijke relaties, kan ook frictie op persoonlijk vlak ontstaan.

 

Waar moet ik op letten?

De ene aannemer is de ander niet, dat wil zeggen; niet alle aannemers hebben dezelfde specialisatie. In het geval van renovatiewerkzaamheden zoek je dus naar een aannemer met ervaring met en kennis van renovatiewerken. Hoe eerder je de aannemer gevonden hebt, des te meer tijd jullie hebben om op een lijn te komen. Ook geef je de aannemer meer tijd om zijn werk uit te voeren. Heb je al een architect ingeschakeld? Dan kan je hem of haar vragen om een of meerdere aannemers voor renovatiewerken aan te bevelen. Het is namelijk prettig als zij goed samenwerken.