Inspiratie voor een design meubel nodig?

0
1256
Design meubels bank
Design meubels bank

Wij zijn grote fans van design meubels. Waarom? Omdat design meubels je interieur een unieke en persoonlijke tint geven. Ben je op zoek naar een nieuwe design meubel, maar weet je nog niet precies wat voor soort meubel je wilt? Of ben je nog aan het sparen en wil je graag meer informatie vinden over de mogelijkheden? In dit blog vind je meer informatie en inspiratie voor design meubels waarmee je jouw interieur helemaal afmaakt. Een hippe fauteuil of een opvallende hanglamp? Je kunt alle kanten uit, zie dit artikel als een landkaart waar je de mogelijkheden op kunt ontdekken.

Een tijdloze design meubel

Een design meubel is het pronkstuk van je kamer. Hier moet de aandacht op gevestigd worden en dus wil je hier ook best wel wat meer voor uitgeven. Zorg er dan wel voor dat je een tijdloos design meubel koopt, zodat je deze nog jarenlang kan laten staan. Wanneer je interieur verandert, hoef je geen nieuwe meubels te kopen. Je design meubel is een opzichzelfstaande eyecatcher die niet ondersteund hoeft te worden door ander meubilair of door bepaalde elementen in je interieur.

Design fauteuil
Een design fauteuil is een opzichzelfstaande eyecatcher

Niet ten koste van het comfort

Er zijn veel bijzondere design meubels te vinden, de een nog aparter en gedurfder dan de ander. Maar soms schieten designer ook een beetje door. Ze gaan over het randje met hun ontwerp, waardoor het meubel balanceert op de rand van comfort en looks. Wat ons betreft schiet een design meubel zijn doel voorbij als je er niet comfortbal op kunt zitten. Heel erg leuk, die banken en stoelen die er heel bijzonder uitzien, maar wij adviseren je toch met klem om een meubel te zoeken dat ook daadwerkelijk lekker zit. Doe geen concessies en ga voor een comfortabele en mooie design meubel.

Soorten meubels

Er zijn verschillende soorten meubels die je als design meubel kunt bestemmen. We hadden het eerder al over design fauteuils en hanglampen, maar daar blijft het uiteraard niet bij. Dressoirs, eettafels, buffetkasten, salontafels, krukken en banken zijn ook zeer goed te gebruiken als design meubel. Let er wel op dat je het binnen de perken houdt. Te veel van het goede zorgt voor een conflicterende uitstraling. Wees dus bescheiden en kies enkele eyecatchers die de look van jouw kamer bepalen. Interesse in meer interieurtips? Lees dan gauw een van onze blogs en laat jezelf inspireren.