Een nieuw huis: welke vloer kies ik uit?

0
591
gietvloer kiezen als vloer
gietvloer kiezen als vloer

Niets is zo belangrijk dan een vloer die bij jouw woonwensen en belangrijker: bij jouw woning aansluit. Om het ook nog eens makkelijker te maken kun je tegenwoordig uit een zeer breed aanbod vloersoorten kiezen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? In dit nieuwe blog zetten wij een aantal tips voor een nieuwe vloer voor jou overzichtelijk op een rijtje.

De gietvloer

Een vloer die recentelijk en veel gevraagd is, is de gietvloer. Zoals de naam al zegt wordt deze vloer niet gelegd maar gegoten. Je hebt bij een gietvloer de keuze uit een aantal verschillende opties. Zo kun je een gietvloer van beton aanleggen of een gietvloer van een bepaald soort kunststof. Dit wordt ook wel een PU-gietvloer genoemd. Beide soorten zijn geschikt om boven vloerverwarming te leggen en zijn makkelijk in het onderhoud. Iets gemorst? Met een doekje of dweil is het zo verwijderd.  

Tegels of steen

Nog altijd een veel gekozen optie is om de vloer met stenen plavuizen te bedekken. Hoewel het voor de een wat kil of kaal oogt, zal een stenen vloer voor de ander slechts een detail zijn. Je kunt een vloer met stenen immers bedekken met knusse tapijten. Een ander voordeel is dat een stenen vloer vaak in de zomer wat koeler is dan een houten of vloer met vloerbedekking.   

welke vloer kies jij
welke vloer kies jij

Tapijt 

Uiteraard is er ook keuze uit verschillende soorten stoffen vloerbedekking of tapijt in je woning. Hierbij heb je een zeer brede keuze uit kleuren, patronen en motieven. Ook de keuze uit hoog Het voordeel van een vloerkleed is dat het je woning een knusse en warme uitstraling geeft. Nadeel is dat het een vloer is die onderhouden moet worden. Gemorst eten of drinken, lekkages, huisdieren en niet geveegde voeten: al deze dingen kunnen hun sporen op het tapijt achterlaten waardoor deze sneller slijt. 

Massief houten vloer 

En dan is er ook nog de massief houten vloer. Voor veel mensen is dit een droom om in hun woning te hebben liggen, maar ook daar steekt een addertje onder het gras: massief houten vloeren zijn erg prijzig. Dat heeft niet alleen met het leggen ervan te maken, maar ook met het materiaal. Doorgaans kiezen mensen voor een massieve vloer van eikenhouten planken. En ja: daar hangt zeker een prijskaartje aan. Zijn deze kosten geen probleem voor jou? Overweeg dan zeker dit type vloer wanneer je een klassieke of landelijke look wil creëren. 

Andere houtopties

Is een massief houten vloer toch iets te duur? Denk er dan aan om parket te leggen. Parket heeft weliswaar de look and feel van een massieve plank, maar wordt uit meerdere laagjes hout opgebouwd. Zo ook laminaat, dat een stukje goedkoper is. Laminaat wordt ook van hout gemaakt, maar hierbij wordt geen kwaliteitshout gebruikt als toplaag. Laminaat bestaat uit meerdere lagen verlijmd multiplex met een kunststoffen toplaag. Deze toplaag kan echter vaak naar wens geleverd worden in verschillende kleuren, designs of patronen.