Tips om je huis uit de hand te koop zetten

Je huis uit de hand te koop zetten door zelf de verkoop te regelen. Vind een koper en verkoop je huis snel en zonder extra kosten. Lees ons blog.

0
720
Huis uit de hand te koop
Huis uit de hand te koop

Stel je wilt je huis verkopen en je wilt er echt het maximale uithalen. Veel mensen kiezen er voor om hun huis via een makelaar te verkopen, maar dat kan ook anders. Je huis uit de hand te koop zetten geeft je de gelegenheid om de regie over de verkoop te houden. Geen makelaar betekent ook geen extra makelaarscourtage, dat scheelt onder de streep al snel een paar duizend euro. Maar je moet er uiteraard wel wat voor doen. Het huis verkoopt zichzelf niet en er moet flink wat geregeld worden. Ben je hiertoe bereid en beschik je over enig lef en doorzettingsvermogen? Dan is je huis uit de hand te koop zetten een goede oplossing.

 

Waar op letten bij huis uit de hand te koop zetten?

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten wanneer je je huis uit de hand te koop zet. Je zet je huis namelijk niet echt te koop, maar gaat het zelf aanbieden bij potentiële kopers. Normaal gesproken zet je je huis te koop door deze bij een makelaar aan te melden voor verkoop. Schakel je geen makelaar in? Dan weet niemand dat je huis te koop is. Dus je moet gaan adverteren. Dat kan uiteraard via de populaire website van Funda, waar veel kopers op kijken. Maar dat kost je wel wat centen, misschien kan je die ook nog besparen door het nog creatiever aan te pakken. Gebruik je kenniskring en zoek potentiële kopers via bekenden. Je kunt later altijd nog uitbreiden door je huis op Funda aan te bieden. De vrijheid ligt bij jou, ideaal toch?

Huis verkopen zonder makelaar
Je huis verkopen zonder makelaar is zeker mogelijk

Sterk in je schoenen staan

We draaien er niet omheen: als je je huis uit de hand te koop zet moet je sterk in je schoenen staan. Wanneer geïnteresseerden naar jouw huis komen kijken nemen ze bijna allemaal een aankoopmakelaar met zich mee. Deze makelaren zijn gelouterde vakmensen die gebruik zullen maken van jouw onkunde. Laat je daar niet door van de wijs brengen. Heb je een huis waarvan jij weet dat deze veel waard is? Laat een makelaar dit dan niet naar beneden praten met vakjargon en moeilijke zinnen. Uiteindelijk willen zij iets van jou, dus je hebt een prima onderhandelingspositie.

 

Verkoop zelf je huis

Je huis verkopen blijft een uitdaging. Of je het nou via een makelaar doet of het huis uit de hand te koop zet, je gaat soms tegen problemen aanlopen die inherent zijn aan het verkopen van onroerend goed. Heb je een appartement in hartje Amsterdam? Dan zal de verkoop waarschijnlijk spoediger verlopen dan het verkopen van een boerderij in het buitengebied van Brabant. Maar als je het lef en de doorzettingsvermogen hebt dat nodig is, ben je zonder makelaar echt niet kansloos.