Zo krijg je een tuin vrij van onderhoud

0
469
gazon huis
gazon huis

Hoe lekker is het om in je woning te wachten op het zonnetje, en je jezelf niet druk hoeft te maken over je tuin? Het hebben van een tuin is natuurlijk erg prettig. Echter, het onderhoud van een tuin kan voor veel mensen een last zijn. Om je tuin te onderhouden moet je hier energie en moeite insteken. Soms is dit echter niet haalbaar door bijvoorbeeld een drukke baan. Dan is het tijd om een tuin te creƫren waarin jij jezelf helemaal in ziet zitten, vrij van obstakels is en waarbij het onderhoud minimaal is.

Leg kunstgras aan

Wil je graag een mooie grasmat in je tuin hebben liggen, maar zie je het niet zitten om deze grasmat te moeten blijven verzorgen? Of misschien heb je gewoon simpelweg hier de tijd niet voor. Kunstgras is dan echt iets voor jou. Vroeger werd kunstgras gezien als iets armoedigs, maar tegenwoordig is het niet te onderscheiden van natuurgras. Ook zorgt een kunstmat direct voor een gezellige uitstraling in je tuin. Het is eenvoudig om kunstgras in je tuin aan te laten leggen. Dit is ook zo gebeurd. Vervolgens heb jij geen omkijken meer naar het onderhoud hiervan. De perfecte en eenvoudigste oplossing wanneer je graag een groene tuin wilt zien, maar het onderhoud niet aan jou besteed is.

kunstgras
Kunstgras laten aanleggen

Houd het eenvoudig

Als je wel geniet van het tuinieren en je hebt hier de tijd voor dan is het natuurlijk altijd leuk om een paar prachtige bloemen je tuin te laten sieren. Een tuin die vrij is van onderhoud hoeft natuurlijk niet meteen te betekenen dat je tuin er saai moet bij liggen. Pot diverse leuke plantjes, bomen of bloemen, het is net waar je keuze naar uit gaat, in leuke en creatieve bloempotten. Je kunt ze eenvoudig planten om daarna de potten een mooi plekje te geven. Een citroenboompje bijvoorbeeld. Dit boompje is niet al te zwaar en is gemakkelijk te verzetten. Het enige wat jou nog rest om te doen is om het boompje van water te voorzien. Zo heb je toch je bloementuin, maar kost het niet te veel tijd om deze te onderhouden.

Vermijd het onderhoud vragende hout

Het is natuurlijk super leuk om houten meubels in je tuin te hebben staan, je tuin te versieren met houten vlonders of de grens van je tuin kenmerken met een houten schutting. Het grote nadeel aan hout is echter dat het veel onderhoud, aandacht en tijd vraagt. Houten meubels moeten zo nu en dan flink aangepakt worden met een verse laklaag. Maar voordat je jouw houten meubels of onderdelen kunt lekker kunt lakken zullen ze eerst geschuurd moeten worden. Dit is natuurlijk wel erg veel gedoe als je een onderhoudsvrije tuin wenst. Probeer om deze reden hout te vermijden. Kies voor meubels gemaakt van aluminium en grote tegels. Deze vragen weinig onderhoud en blijven gedurende het hele jaar mooi.