4 tips voor het uitkiezen van een nieuw energiecontract

0
457
energie huis
energie huis

Wil jij graag geld besparen op jouw maandelijkse uitgaven? Dan is het interessant om eens kritisch naar jouw energiecontract te kijken. Zonder dat je het mogelijk zelf doorhebt, betaal je wellicht teveel voor jouw energiecontract. Zonde, aangezien tussen energie in principe geen onderscheid gemaakt kan worden. Het maakt qua kwaliteit van het eindproduct niet uit of je bij energieleverancier A of bij energieleverancier B zit.

Als je graag over wilt stappen, is het aan te raden om een goede vergelijking te maken. Hoe je dat precies doet? Dit kun je het beste doen aan de hand van de onderstaande vier tips.

Tip 1: maak gebruik van Easyswitch.nl

Allereerst is het advies om gebruik te maken van Easyswitch.nl. Met deze website kun je gemakkelijk alle energiecontracten naast elkaar leggen, waardoor je een prima vergelijking kunt maken. Als je eenmaal deze vergelijking gemaakt hebt, kun je via Easyswitch ook direct het gewenste energiecontract afsluiten. Ideaal!

Tip 2: probeer je verbruik zo nauwkeurig mogelijk in te schatten

Als je een vergelijking gaat maken, dien je dit te doen aan de hand van een bepaald verbruik. Je kunt hier lukraak een bepaald verbruik invullen, maar dat is niet aan te raden. Nee, het is vele malen verstandiger om het verbruik echt nauwkeurig te berekenen. Door dát te doen, krijg je een duidelijk inzicht in de uiteindelijke kosten.

groene energie
Groene stroom wordt opgewekt door windmolens

Tip 3: richt je niet alleen op het tarief

Ook is het aan te raden om je pijlen niet alleen op het tarief te richten. Het is goed mogelijk dat energieleverancier A net iets goedkoper is, maar dat de verleende service dramatisch is. Kijk daarom naar het totaalplaatje en richt je niet alleen op het tarief. Check ook goed de voorwaarden en of je eventueel nog een leuk welkomstcadeau meegeleverd krijgt.

Tip 4: ga voor groene stroom

Op dit moment kun je tussen twee soorten stroom kiezen: grijs en groen. Om meerdere redenen is het aan te raden om altijd voor groen te kiezen. Zo is groen duurzamer en wordt het ook steeds betaalbaarder. Bij bijvoorbeeld Greenchoice kun je tegenwoordig voor een voordelig energiecontract mét groene stroom kiezen!