Wooninspiratie voor een landelijk interieur

0
703

Een landelijk interieur kenmerkt zicht door warme meubelen en knusse accessoires. Landelijke meubelen zijn vaak gemaakt van hout, leer en stof en kunnen allerlei kleuren hebben. Andere materialen die we veel zien in een landelijk interieur zijn: brons, steen, linnen, (nep) dierenvachtjes en touw. Met de juiste woonaccessoires geeft u uw landelijke interieur een persoonlijke tint. Met een paar eenvoudige accessoires kunt u in een middag uw huiskamer al een complete make-over geven.

Landelijke woonaccessoires kunnen zijn:

  • (Geur)kaarsen
  • Zijdebloemen
  • Woontextiel zoals kleden en kussens
  • Servies
  • Windlichten

Landelijke meubelen

Wie denkt dat landelijke meubelen en accessoires duur zijn heeft het mis. Ga eens op zoek gaan naar mooie tweedehands meubels. Struin marktjes en tweedehands winkels af. Van een oude kast of stoel maakt u gemakkelijk een eigen meubelstuk. Deze meubelen creëren een nostalgisch gevoel en versterken het thuis-gevoel. Kleuren die we vaak terug zien in landelijke inrichtingen zijn: houtkleuren, bruin, grijs, wit, crème geel en pasteltinten. Liever meubels uit een winkel? Denk eens aan teak, hartstikke stoer hout. Met teakhouten meubelen haalt u duurzame meubels in huis die niet kapot te krijgen zijn. De kasten, stoelen en tafels worden vaak gemaakt van gebruikt hout. Zo haalt u altijd een uniek meubelstuk in huis!

Inspiratie opdoen

Liefhebbers van de landelijke stijl streven er met deze meubelen naar om de natuur in huis te halen en een gevoel van rust en vrijheid te creëren. Wie wil dat nou niet? Geen wonder dat de landelijke woonstijl zo populair is. De gemiddelde Nederlander heeft het druk, het is dan ook fijn een rustgevende plek als thuisbasis te creëren. Nog meer inspiratie opdoen? Kijk online eens rond. Op websites zoals Pinterest en Etsie vindt u een hoop mooie spullen van creatieve mensen.