Welke woning past bij mij?

0
827
woning

Hou jij van grote ruimten en luxe? Loop je eerder warm van een knusse ruimte? Of ben je een echte stadsmens die graag het liefst omgeven is door winkels, clubs en restaurantjes? Iedereen heeft weer zijn eigen voorkeuren, ook als het om een woning gaat. Je woning weerspiegelt wie je bent. Welke ruimte past het beste bij jou? 

Een rijtjeshuis

Hou je van gewoon simpel en wil je graag mensen om je heen? Dan is een rijtjeshuis een goede optie. Meestal is een rijtjeshuis ruim en voorzien van een voortuin en achtertuin. Ideaal voor gezinnen die van wat groen willen genieten en ieder zijn of haar eigen ruimte in huis. Vaak zijn er ook scholen in de buurt en liggen rijtjeshuizen niet ver van een winkelcentrum. Een rijtjeshuis is daardoor geschikt voor mensen die niet teveel eisen en alles graag bij de hand willen hebben.

Een modern appartement

Als je graag alles bij de hand wilt hebben in een woning of bijvoorbeeld niet zo goed ter been bent, dan is een gelijkvloerse en modern appartement wellicht een goede keuze voor jou. Je hoeft dan immers geen trappen op en af te lopen. Het scheelt ook weer in onderhoud en snelle schoonmaak als alles gelijkvloers is. Nieuwere appartementen zijn doorgaans ook voorzien van moderne gemakken als vloerverwarming of dubbel glas.
welke woning past bij mij

Een monumentaal pand

Ben jij meer het romantisch type en spreekt vergankelijkheid en oude dingen jou aan? Dan is jouw droomhuis vast een oud, monumentaal pand. Vaak zijn deze panden knus en zijn soms zelfs voorzien van kachels, glas-in-lood ramen en leuke nisjes hier en daar. Omdat monumentale panden vaak ouder zijn, vergen deze dikwijls wel meer onderhoud en vaak zijn de ramen ook gemaakt van enkelglas, dat voor hogere stookkosten kan zorgen.

Een boerderij of vrijstaand huis

Natuurliefhebbers willen natuurlijk het liefst middenin de natuur zijn en de ruimte hebben. Een boerderij of een vrijstaand huis in een natuurgebied of op het platteland is dan uiteraard ideaal. Vaak heb je bij de woning ook een stukje grond, dat weer groter is dan een doorsnee tuin en heb je een eigen oprit. Je kunt hier zelfs wat dieren houden of een eigen moestuintje aanleggen. Natuurliefhebbers zoeken vaak een aangename maar rustige buurt om daar een eigen stekje te hebben.