Welke nieuwe plant in je tuin?

0
796
tuin
tuin

Prunus laurocerasus Otto Luyken

Op zoek naar een nieuwe plant in je tuin? De prunus laurocerasus Otto Luyken valt onder de soort laurierkers en is in vele tuinen, parken en plantsoenen aangeplant. De plant is populair en vervult met name een rol als haag of heg. De laurocerasus Otto Luyken vraagt maar weinig aandacht. Waar komt die populariteit eigenlijk vandaan? In dit blog lees je meer over de prunus laurocerasus Otto Luyken, zijn eigenschappen en handige tips die helpen bij het planten en onderhouden van deze multifunctionele plant.

Eigenschappen prunus laurocerasus Otto Luyken

Als wintervaste plant heeft de prunus laurocerasus Otto Luyken een aantal kenmerkende eigenschappen waar de plant bekend om staat. Zo is de prunus laurocerasus Otto Luyken een kleine maar mooie, volle plant met grote bladeren. In het voorjaar krijgt de plant een mooi wit bloesem dat sterk geurt. Hierdoor worden vele insecten en vlinders aangetrokken. Afhankelijk van het weer kan er ook in de herfst een tweede bloeiperiode aanbreken.

tuin aankleden
tuin aankleden

Onderhoud prunus laurocerasus Otto Luyken

De prunus laurocerasus Otto Luyken is een plant die prima gedijt in het Nederlandse klimaat. Probeer er echter wel op te letten dat de plant nooit met natte voeten komt te staan. De prunus laurocerasus Otto Luyken kan absoluut niet tegen te veel vocht in de grond. Let hier dus ook op bij het water geven. De prunus laurocerasus Otto Luyken wordt niet hoog: ook als je hem in een haag hebt aangeplant zal de prunus laurocerasus Otto Luyken nooit hoger worden dan 1,25 meter. De plant groeit vrij traag (zo’n 10 tot 20 centimeter per jaar). Dit, in combinatie met zijn kleine hoogte, maakt het een makkelijk te onderhouden plant. Eén snoeibeurt per jaar is dan ook voldoende.

Kopen en planten

De Prunus laurocerasus Otto Luyken is geschikt als haag en als losse variant. Een tip wanneer je de plant als haag in je tuin wilt: een strakke, volle haag krijg je wanneer je een plantafstand van vier stuks per meter aanhoudt. Dit geldt wel voor Prunus laurocerasus Otto Luyken die tussen de 30 tot 40 centimeter hoog zijn bij aankoop. Deze maten zijn aan te raden zodat de plant optimaal groeit en volledig tot zijn recht komt. Houd er rekening mee dat de haag zich pas na een tijdje helemaal gesetteld heeft en er sprake is van een echt ‘volle’ haag. Dit duurt doorgaans een tijdje. Eventueel kun je de prunus laurocerasus Otto Luyken ook prima als vrijstaande plant in je tuin zetten. Twijfel je erover hoe je de plant het juist een plekje in je tuin geeft? Op internet circuleren veel filmpjes en handleidingen van telers en kwekers waarin uitgelegd wordt hoe je hagen, bomen of losse struiken het best aanplant.