Vijf ingrediënten voor een Scandinavisch interieur

0
1845

De Scandinavische interieurstijl is helemaal in. Het kenmerkt zich door lichte kleuren en natuurlijke materialen; veel wit en hout dus. De combinatie van deze elementen geeft je woonruimte een rustige uitstraling. Hoe haal je die Scandi stijl naar je woning? Wij geven je 5 tips.

Wit is je basiskleur

In een Scandinavisch interieur is wit altijd de basiskleur. Maak muren, plafonds en trappen daarom strak wit. Dit zorgt voor een rustige, serene sfeer. Als je huis veel lichtinval heeft, lijkt de ruimte bovendien groter. Vind je standaard wit te steriel? Ga dan voor een andere wittint zoals bloesemwit, gebroken wit of ivoor.

Wit Scandinavisch interieur

 

Bron: Nohomewithoutyou

Leg een lichte, houten vloer

Een lichte, houten vloer draagt sterk bij aan de Scandinavische stijl. Je kunt voor een parketvloer kiezen, maar bijvoorbeeld ook voor laminaat gaan. Hiermee heb je wel de houtlook, maar bespaar je flink in de kosten. Ook heb je hierin veel kleur- en afwerkingsopties. Een whitewash laminaatvloer zou bijvoorbeeld goed in je interieur passen.

Lichte vloer Scandinavisch interieur

Bron: TvoyDesigner

Kies een accentkleur

Met zoveel wit heb je ook een accentkleur nodig om je ruimte wat meer tot leven te wekken. In de Scandinavische stijl zie je dan vooral bruin terugkomen (bijvoorbeeld in de vorm van houten meubelen), maar ook zwart of pastelkleuren passen goed in dit interieur. Houd in elk geval in je achterhoofd dat je ruimte rustig moet blijven en dat deze extra kleur enkel een fijn accent moet zijn.

 

Accentkleur Scandinavisch interieur

Bron: Time for Fashion

Persoonlijk, warm en knus

De volgende stap naar een Scandinavisch interieur is er persoonlijk karakter en warmte in te brengen. Dat doe je door een comfortabele bank neer te zetten met een aantal kussentjes en een dekentje over de leuning.

Vloerkleed Scandinavisch interieur

Bron: Bloglovin

Verder mag een vloerkleed niet ontbreken en hangen er meestal een aantal lijstjes met kunst of interessante grafische prints aan de muur. In die kunst zie je veelal typisch Scandinavische elementen terug: bossen, elanden, sneeuw, kampvuren en naaldbomen. Kleed de ruimte aan met de accessoires die bij jou passen om het echt ‘jouw’ plekje te maken.

Scandinavische elementen

 

Bron: Bloglovin

Gebruik prints

Scandinaviërs houden van prints. Het heeft een leuk, vrolijk en verfrissend effect op je lichte interieur. Het is tegenwoordig heel makkelijk om je huis aan te kleden met deze prints, omdat ze wijd verkrijgbaar zijn in allerlei soorten winkels.

Scandinavische prints

Bron: Bloglovin