Soorten isolatie

0
733

Isolatie in uw huis is tegenwoordig onmisbaar. Bijna iedereen profiteert van de kou- en vochtvechters en daarmee tegelijkertijd van de kosten die je had zonder isolatiemateriaal. Tenzij u een huis heeft dat dateert van 1976 of ouder, beschikt u waarschijnlijk over een (gedeeltelijk) geïsoleerd huis. Er bestaan namelijk verschillende soorten isolatie, denk hierbij aan vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie. Regio Isolatie is een bedrijf dat u helpt bij het uitkiezen en plaatsen van uw gewenste isolatie. Hieronder leest u de verschillende soorten en hun eigenschappen.

Vloerisolatie

Vloerisolatie in huis zorgt ervoor dat uw vloer, zoals de naam al inhoudt, geïsoleerd is en dus warmte vasthoudt. De vloer voelt niet meer koud aan en is aangenaam voor uw voeten. Dit is vergelijkbaar met vloerverwarming, maar is uiteraard niet zo warm. Indien u beschikt over een kruipruimte is dit ideaal voor uw vloerisolatie. Het isolatiemateriaal plaatst men dan net onder uw vloer en dit zorgt voor een optimale verwarming van uw vloer. Als u geen kruipruimte heeft of u plaatst de isolatie liever boven uw vloer, is dit ook mogelijk. Men plaatst dan een isolerend ondertapijt of een isolerende dekvloer, zodat u alsnog warme voeten heeft.

Dakisolatie

Het is waarschijnlijk een bekend gegeven, maar warme lucht stijgt op. Daarom is het zo dat de meeste warmte in uw huis verloren gaat via het dak. Als u niet over dakisolatie beschikt, zal het waarschijnlijk vaak heel koud zijn in huis, voornamelijk boven. Dakisolatie is mogelijk op een schuin dak, waar u dan de binnen- of buitenzijde isoleert, of beide. Ook is het een optie om een plat dak te isoleren. Dit kan bijvoorbeeld door het leggen van isolerende dakbedekking. Indien u een zolder heeft, maar deze niet benut, is zoldervloerisolatie een hele goede oplossing. De zolder dient zo als isolatie en u geniet van de optimale temperatuur in huis.

Spouwmuurisolatie

Natuurlijk is het mogelijk dat u tussen uw binnen- en buitenmuren een spouwmuur heeft. Deze muur bestaat uit lucht en zorgt ervoor dat uw huis stevig staat. Helaas zorgt deze lucht er ook voor dat de warme lucht in huis gemakkelijk verdwijnt. Door het plaatsen van spouwmuurisolatie, creëert u een warme en comfortabele sfeer in huis, zonder dat u teveel energie gebruikt voor de kachel of de cv. De grote voordelen van deze vorm van isolatie zijn het kostenplaatje, wat relatief laag is, en de besparing van tijd, omdat het plaatsen van spouwmuurisolatie minder werk is dan bijvoorbeeld dakisolatie. Naast het feit dat u kosten bespaart aan verwarming in huis, biedt de spouwmuurisolatie tevens een rendabel energielabel, omdat het milieuvriendelijk is en er gaat geen energie verloren. Tot slot komt er nauwelijks afval bij het plaatsen van de isolatie te pas, omdat er slechts enkele gaatjes in uw muur komen waar men het isolatiemateriaal in spuit.