Verschillende soorten dakkapellen

0
541

Een woning kan worden opgewaardeerd door een dakkapel. Een dakkapel zorgt voor extra ruimte en licht in uw huis. Ook aan de buitenkant wordt de woning verfraaid. Dakkapellen zijn er in zeer veel verschillende soorten. Afhankelijk van uw wensen kiest u het soort dakkapel dat het beste bij u past. Hieronder lichten we een aantal verschillende soorten dakkapellen toe.

Plat-dak dakkapellen

platdak dakkapelEen dakkapel met een plat dak is eigenlijk het “standaard” dakkapel zoals we deze kennen. Met het platte dak bedoelen we de bovenkant van een¬†dakkapel. Dakkapellen zijn over het algemeen een verlenging van uw dak. In de meeste gevallen worden ze tegen een schuin dak geplaatst. Soms loopt het dak bovenop uw dakkapel schuin door, maar in bijna alle gevallen is de bovenkant ervan plat.

Dakkapel met een schuin dak

schuindak dakkapel

Het volgende soort komt ook veel voor. Hierbij wordt het schuine dak waarop uw dakkapel wordt geplaatst, doorgetrokken. De helling van het dak kan hierbij verschillen. Dit kan naar uw eigen wens worden bepaald. Normaliter worden dezelfde dakpannen gebruikt als bij de rest van het dak. Zodoende krijgt u een dakkapel met een schuin dak.

Dakkapel met nokverhoging

Ddakkapel met nokverhoginge bovenkant van uw dakkapel kan ook worden doorgetrokken tot de nok van uw dak. Hiermee lijkt uw huis direct een stuk groter. Niet iedereen geeft de voorkeur aan een dakkapel met nokverhoging. Anderen vinden het weer heel mooi. Naast deze soorten dakkapellen zijn er nog meer verschillende vertoningen mogelijk. Als u zelf een specifiek type afwerking in gedachten heeft kunt u dit bij de meeste dakkapellen leveranciers aankaarten.