Alles over woningruil.

0
515

Wanneer je graag op vakantie wilt, dan zul je een spaarpotje, achter de hand, nodig hebben.
Want zeg nu zelf, een vakantie kost meestal veel geld.

Woningruil

Een aanrader is om aan woning ruilen te doen. Misschien ken je mensen in jouw omgeving. Ook zie je vaak advertenties staat in de media. Het voordeel van woningruil is, dat je huis niet onbewoond is, tijdens jouw afwezigheid. Voor de omgeving valt het niet op, dat er een huis leeg staat. Maar dat geldt ook voor inbrekers. Immers leggen die vaak een woning, van te voren, af. Een inbreker kijkt of er licht brandt in een huis. Of de gordijnen of rolluiken gebruikt worden. Ook is een blik door de brievenbus, meestal een reden om in te breken.

Regels over woningruil

Regels zijn er niet echt. Je kunt zelf een overeenkomst op papier zetten. Meestal is het een vertrouwen, wat je met elkaar hebt. Probeer daarom, vooraf, om informatie te krijgen van de bewoners. Dit kun je bijvoorbeeld Googlen. Meestal zijn er geen kosten aan verbonden bij woningruil. Daarom kun je woningruil het beste doen bij je familie of vrienden.

Ook is het erg handig, dat het huis schoon gemaakt wordt. Vooral als er dieren in huis zijn. Want het is niet fijn, als je thuis komt en er komt een legioen vlooien op je af. De planten worden verzorgd en de kans op een inbraak is erg klein geworden.
En wat ook niet onvermeld mag blijven is, dat de warm water kranen worden gebruikt. De kans op een legionella besmetting is zo te verwaarlozen.