Verlichting in een gamekamer: zo doe je dat

0
1868
Juiste verlichting in een gamekamer is belangrijk

Of je nu een professionele gamer bent of als game tester wil werken of gewoon lekker wat uurtjes achter je gamecomputer, Xbox of Playstation doorbrengt; het is belangrijk dat je de juiste setup hebt om zo ontspannen mogelijk je game te spelen. Dat zit hem natuurlijk niet alleen in de hardware waar je het spel op speelt, maar ook in de inrichting van de kamer en de styling hiervan. Heb je de luxe om een eigen gamekamer te hebben, dan is het verstandig om deze op een bepaalde manier in te richten. Verlichting, de juiste stoel en bureau of tafel en natuurlijk accessoires. Lees hier onze tips!

Een introductie in verlichting

Wat je tegenwoordig waarschijnlijk vaker ziet, is dat veel computers, consoles en beeldschermen ingebouwde verlichting hebben. Vaak is dit ledverlichting. Voordeel hiervan is dat ledverlichting niet warm wordt en lang meegaat. Ledverlichting in je hardware heeft dus ook geen nadelig effect op de prestaties van je game. Ook RGB-licht- en kleurensysteem is populair. Dit is een kleurensysteem va ledverlichting die zich aanpast aan de kleuren op je beeldscherm. Probeer er echter geen kermis van te maken. Een game speel je lekkerder in een rustige ietwat verduisterde ruimte, zodat je je goed op je beeldscherm kunt focussen.

Zelf aan de slag

Ledverlichting die dan te fel of te snel wisselt kan alleen maar afleiden. Met verschillende ledstrips kom je al een heel eind en je kunt er letterlijk alle kanten mee uit. Geef je bureau een mooie, geelgouden gloed of kies voor een wisselend patroon van rustig blauw of rood. Kies je voor een kleurensysteem dat je zelf kunt aanpassen, dan heb je alle ruimte en keuze om de strips de kleur te geven die jij wilt. Zo’n strip met diverse verlichting koop je voor iets minder dan 100 euro bij de bekende webwinkels in Nederland.

Maak je gamekamer compleet

Uiteraard ben je er nog niet helemaal met alleen verlichting. Wil je een complete gameroom inrichten, let dan ook op de stoel waarop je zit. Kies voor een speciale gamestoel. Deze hebben vaak wat weg van een stoel uit een sportwagen en vormen zich naar je lichaam. Maar ze zitten heerlijk! Ook geluid is belangrijk en probeer, als je er het budget voor hebt, te kiezen voor professionele boxen en geluidsinstallaties. Gaming Speakers van Logitech zijn uitermate geschikt, maar ook erkende merken als Trust doen het altijd goed.

Tips voor inrichting gamekamer

Tip: Maak je gamekamer helemaal compleet met een speciale gaming muis, controller, toetsenborden of headsets.

Altijd op de hoogte van nieuwe tips

Volg dan de blogs van Woningfacts voor de laatste tips en adviezen voor jouw inrichting van je ruimtes in huis. Lekker ongestoord Skyrim spelen, Red Dead Redemption 2 of de laatste Call of Duty? Of toch maar eens aan een nieuwe GTA-serie beginnen? Maak je gaming room tip top in orde en game on!