TV meubilair uitzoeken

0
944

60 Jaar geleden kwam er televisie in de Nederlandse gezinnen. Dat waren toen nog beeldbuizen die in een soort van ombouw verwerkt waren. Later stond de de tv op een soort van tafeltje. Televisie is niet meer weg te denken en we zullen altijd tv blijven kijken en er van genieten. Tegenwoordig hangen we een tv op aan de muur maar een televisie op een tv meubel heeft toch een bepaalde uitstraling.

Tv meubilair

Tv meubilair uitzoeken is een bezigheid die wel wat tijd zal vergen. Het meubel moet natuurlijk bij de rest van de inrichting passen en moet functioneel zijn. Met een stijlvol tv meubel breng je sfeer in je interieur. Tv meubilair is verkrijgbaar in verschillende stijlen en prijsklassen.

Klassieke inrichting

De tv oogt tegenwoordig erg modern met zijn strakke, zwarte uiterlijk. In een klassieke inrichting is zo’n tv op zijn plek in een tv kast die gesloten kan worden met deurtjes. De tv kan wel open en bloot in een strakke, moderne inrichting. Op een lage wit, langwerpig meubel komt zo’n tv goed tot zijn recht.

Snoeren wegwerken

De tv staat vaak op een prominente plek in je huiskamer. Wel zo fijn om de ruimte achter en in de kast te hebben. Snoeren en kabeltjes kunnen weggewerkt worden. Ook de DVD-speler hoort een plekje te krijgen in de kast evenals eventueel een radio.

Zwevend tv meubel

Een echte eye-catcher in je inrichting, is een zwevend tv meubel. Een interieur wat design is ingericht verdient de uitstraling van apart tv meubilair.
Maar ook de robuustere meubels zijn helemaal hot en kunnen heel gemakkelijk in een industrieel of landelijk interieur.

Verschillende stijlen

Wanneer je tv meubilair gaat uitzoeken kom je deze tegen in verschillende stijlen zoals:

  • Landelijk en modern
  • Industrieel en vintage
  • Klassiek en retro

De retrostijl vraagt om een tv meubel op dunne taps toelopende pootjes zoals je ze zag in de jaren ’60 en ’70. Ze zijn nog overal te krijgen en wanneer je tv meubilair in deze stijl wilt is het van belang om eerst eens online te oriĆ«nteren