Slaapkamertrends 2016: hotelkamers, puur natuur en minimalisme

0
584

Slaapkamertrends 2016

Ga je verhuizen, verbouwen of is je slaapkamer simpelweg aan een upgrade toe? Hier vind je de leukste ideeën om je slaapkamer van een nieuwe stijl te voorzien. In 2016 zien we een aantal geweldige trends die het lastig maken om te kiezen. Je zult zien: je slaapkamer inrichten wordt je nieuwe hobby wanneer je begint te spelen met deze tips.

Op en top elegant: de hotelkamer stijl

Ken je dat heerlijke gevoel van een nacht doorbrengen in een hotelkamer? Luxe materialen, alle aandacht gaat uit naar het bed en een rustgevende uitstraling. Het is helemaal de trend van nu om deze sfeer ook in je slaapkamer thuis te creëren. Typisch voor een hotelkamer is de vloerbedekking. Geen kil laminaat, maar een fijn hoogpolig tapijt wat lekker voelt aan je blote voeten. Het bed is meestal hoger dan gemiddeld, en wat groter uiteraard. Het hoofdeinde is dusdanig dat je er prettig tegenaan kunt zitten. Dikke gordijnen, een stoffen luie stoel, kussentjes en een goede sprei. Bij deze hotelkamer trend hoort een overdaad aan luxe stoffen.

Zacht en natuurlijk

Er is niets fijner dan wonen en slapen in een rustgevend huis. De puur natuur trend sluit hier perfect op aan. Van de natuur laad je je batterijen weer op, zowel buiten als binnenshuis. Om deze sfeer in je slaapkamer te brengen kies je voor natuurlijke materialen en kleuren. Hout, katoen en steen doen het goed. Combineer wit en houtskleur met een beperkt aantal kleuren, zoals groen of geel.

Minimalistisch slapen

Wat begon met een minimalistische trend voor keukens, heeft zich doorgezet naar de slaapkamer. Minimalisme in je slaapkamer betekent een focus op de essentie. Als het goed is, is dat het bed! Laat alles wat overbodig is achterwege. Dit maakt de kamer een feest voor het oog en een ontspannende omgeving om in te slapen. Kies voor een beperkt aantal eye catchers in plaats van een scala aan decoraties. Ook qua kleuren houd je het rustig: wit, zwart en grijs en misschien één accentkleur om het spannend te houden. Ook wat meubels betreft ben je kritisch. Heb je eigenlijk wel nachtkastjes nodig, of volstaat een plankje aan de muur?