Traprenovatie: Geef een nieuwe dimensie aan het interieur

0
811

Het interieur van een woning is voor vrijwel iedere woningeigenaar van groot belang. Het inrichten van de woonkamer, het renoveren van de keuken en de badkamer zijn aanpassingen waar al snel aan wordt gedacht om de woning een nieuwe boost te geven. Er is echter een andere vorm van renovatie die minstens net zoveel bijdraagt aan de uitstraling van het gehele interieur en dat is traprenovatie. Het renoveren van de trap biedt veel mogelijkheden om te spelen met kleur en lichtinval en kan een hele nieuwe dimensie geven aan een hal of aan de woonkamer. Maar welke stijl past het best bij welk type woning? Er zijn genoeg trends die erg populair zijn wanneer het gaat om traprenovatie.

Traprenovatie trends in 2016

Wil je meedoen met de laatste traprenovatie trends? Dit hoeft niet duur te zijn. Vanaf €850,- kan een trap al volledig gerenoveerd worden. Het mooie ervan is dat er geen sloop of breekwerk nodig is. Door het plaatsen van overzettreden zijn de werkzaamheden zelfs al binnen een dag uitgevoerd. De meest gebruikte materialen voor op de trap zijn laminaat en pvc. Dit is erg betaalbaar materiaal waarop iedere denkbare stijl en kleur op kan worden aangebracht. Een zeer populaire keuze is donker imitatie eikenhout met witte stootboorden. Deze kleurspeling zorgt voor een elegante uitstraling. Wil je de hal of woonkamer juist wat lichter maken dan heeft een wat lichter eikenhout wellicht de voorkeur. Hou je het liefst van zachte treden dan is het stofferen van de trap met tapijt een goede optie. Wees niet bang om te kiezen voor tapijt met motieven of meerdere kleurspelingen. Het doel van traprenovatie is namelijk de trap omtoveren tot blikvanger. Denk bijvoorbeeld aan tapijt dat op het loopgedeelte lichter is dan de buiteneinden.

Verlichting voor extra elegantie

Wil je de uitstraling van de trap naar een heel nieuw niveau tillen dan kan er gedacht worden aan het toevoegen van sfeerverlichting. Tegen wat extra kosten kunnen er onder iedere overzetrede een klein lampje verwerkt worden. De verlichting, de bedrading en de accu worden in hun geheel onder de trap weggewerkt waardoor deze niet zichtbaar zijn. In de avonduren zal de sfeerverlichting die in sommige gevallen afstelbaar is in kleur geactiveerd worden. Dit geeft een zeer elegante en bijna romantische uitstraling aan de trap waar niemand meer omheen zal kunnen. Heb je stoffering op de trap of staat er een traplift of zijn er plannen om een traplift te kopen dan kan de verlichting eventueel in de trapleuning verwerkt worden.

Laat je inspireren

Bij het kiezen van de juiste trapbekleding is het belangrijk om creatief te zijn. Om de trap echt tot een blikvanger te maken loont het om verschillende kleurencombinaties en eventuele verlichting met elkaar te durven combineren. Bekijk de brochures van traprenovatie bedrijven nauwlettend en zoek online naar leuke voorbeelden. Je zult al gauw merken hoe groot de impact op de uitstraling van de ruimte is bij de keuze voor de juiste vorm van traprenovatie.