Toilet betegelen

0
824

In elke woning komt het betegelen van een muur wel eens voor. Zo ook het betegelen van je toilet. Het is in principe helemaal niet moeilijk om je toilet zelf te betegelen. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Wat voor materiaal heb je nodig
Om je toilet te betegelen heb je wel goed materiaal nodig om makkelijk te kunnen werken.
Wat je nodig hebt is sowieso een tegelsnijder, een waterpas, tegelkruisjes, lijm en uiteraard toilet tegels. Daarnaast is het handig om één of twee pakken extra aan te schaffen voor het geval er een keertje ééntje sneuvelt.

Betegelen van de toilet

Om een juiste indicatie te kunnen maken omtrent het verdelen van de tegels op de wand is het handig om de tegels op de vloer uit te proberen, zo krijg je een mooi beeld van hoe je het moet doen. Wanneer je een juiste inzicht hebt en tevens bepaald hebt hoe de indeling op de muur komt, kun je aan de slag. Wat heel erg belangrijk is is dat de eerste rij wandtegels op de kop af waterpas zijn, aangezien dit het fundament is van al het tegelwerk. Als er in de eerste rij een klein verschil komt, dan zal dat na mate je meer tegels plaats alleen maar groter worden. Vervolgens breng je de tegellijm aan en verdeel je deze over de muur met een lijmkam. Hou wel rekening met een uitsparing die je moet houden van ongeveer 0,5cm, dit is nodig zodat de tegel de ruimte heeft om uit te zetten. Om overal de zelfde afstand te hebben tussen de tegels gebruik je de tegelkruisjes, vervolgens ga je met een sanitairkit de ruimte tussen de tegels vullen.
Als je klaar bent met het betegelen van je toilet, kun je met behulp van een schroevendraaier de voegen schoonmaken. Om je tegels een mooie afwerking te geven dien je de tegellijm resten te verwijderen.