Ideeën voor een slaapkamer met schuine wand

0
2597
slaapkamer met schuine wand

Soms is het nodig om toch die onhandige ruimte op zolder maar te gaan gebruiken als slaapkamer. Wellicht omdat een van de kinderen een andere kamer wil, of omdat er een nieuw familielid op komst is. Het lijkt lastig om een slaapkamer in te richten met een schuine wand, maar dit kan ook als voordeel worden gezien. Je kan immers hele interessante inrichtingen creëren met een afwijkende wand. En hele gezellige hoekjes, natuurlijk.

slaapkamer met schuine wand

Slaapkamer met schuine wand inrichten

Afhankelijk van hoe hoog het schot onder de schuine wand is, kunnen er meubels onder worden geplaatst. Wat we vaak zien is dat er bedden onder worden geplaatst, zo creëer je een heerlijk hoekje in bed. Alleen wel oppassen voor je hoofd bij het opstaan! Als de hoogte het toelaat kan ook een laag kastje onder de schuine muur worden geplaatst. Wanneer er een raamkozijn in de schuine muur zit kan je hier een superleuke ‘window seat’ in maken. Koop of maak een blok wat precies in het gat past (eventueel een kist, dan kan je er gelijk spullen in opbergen) en leg daar wat kussentjes en dekentjes op. Dan kan je heerlijk een boek lezen in deze hoek, terwijl je naar buiten kan kijken door het raam.

De wand aankleden

De wand zelf wordt vaak kaal gelaten omdat je er toch geen lijsten tegenaan kan hangen. Dat is echter heel zonde, want dat is een grote kale vlakte in de ruimte! Wat wij persoonlijk een hele leuke manier vinden om een schuine wand te decoreren is doormiddel van een wanddoek of wandtapijt. Deze doeken kunnen eventueel zelf bedrukt worden als je in de winkel niks leuks kan vinden. Kies voor een kleurrijke variant of juist een rustgevend ontwerp zoals bijvoorbeeld een vintage landkaart.

Als jouw schuine wand steunbalken bevat, kan je hier ook een voordeel uit halen. Koop bijvoorbeeld wat slangen met fairylights of andere lichtjes en hang deze langs de balken. Doormiddel van schilderen kan je de sfeer ook interessant maken. Maak de muur zelf bijvoorbeeld mooi wit en hou de balken in hun originele houtkleur. Daarmee creëer je een Scandinavisch gevoel wat je kan doortrekken in de inrichten van de rest van de slaapkamer.

Er zijn genoeg optie voor een slaapkamer met schuine wand. Ik begin het stiekem een beetje jammer te vinden dat ik geen schuine wand in mijn slaapkamer heb! Het maakt de ruimte ene stuk interessanter en unieker.