Kunstplant kopen voor de nieuwste trends van 2017

0
669

Waar men vroeger de woonkamer en dergelijke uitrustte met echte planten en vele andere decoratieve mogelijkheden. Is er in een aantal jaar een hele hoop veranderd. Dit kun je het beste terugzien in de kantoorinrichting van bedrijven. Waar men vroeger grote betonnen blokken had waar men in werkte en waar werknemers voorzien waren van een bureau, computer en een stoel is dat tegenwoordig wel anders. Zo zie je nu al dat steeds meer kantoorinrichtingen gebruikt worden om de eigen stijl uit te drukken, waar kleuren meer aanwezig zijn, waar duurzaamheid bij komt kijken, waar flexibele werkplekken aanwezig zijn en waar veel groen aanwezig is. Het kantoor heeft een aardige transformatie doorgemaakt en in 2017 zal de nadruk nog meer komen te liggen op bovenstaande facetten. Kunstplanten zullen in deze omgeving nog meer naar voren komen.

Flexibele werkplekken

Waar men vroeger te allen tijde werkte aan een vast bureau op dezelfde plek, zie je dat tegenwoordig juist flexplekken ontzettend populair aan het worden zijn. Deze plekken worden zo ingericht, dat iedereen daar comfortabel plaats kan nemen. Ook worden deze plekken zo ingericht met kunstplanten om een leuke en productiviteitsverhogende omgeving te creƫren.

Gezondheid van de werknemers

Wanneer je de gehele dag op kantoor bent, kunnen er na verloop van tijd klachten ontstaan. Een veelvoorkomende klacht is dan ook rugklachten. Zo zie je dat steeds meer bedrijven ergonomie en personalisatie belangrijker vinden. Immers, een gezonde werknemer is een blije werknemer. Zo zie je dat de werknemer zijn of haar werkplaats naar eigen wensen in te vullen. Een kunstplant kopen hoort hier ook zeker bij. Kunstplanten verhogen productiviteit, creativiteit en de gemoedstoestand van mensen. Eigen keuzes met betrekking tot al deze zaken zorgt tevens voor minder ziekteverzuim.

Duurzaamheid

Het begrip duurzaamheid heeft haar intrede gedaan in de gehele wereld en ook zeker binnen kantoorinrichtingen. Zo zie je dat steeds meer partijen kiezen voor meubelen die van natuurlijke materialen komen, gerecyclede materialen of die goed afbreekbaar zijn. Circulaire kantoorinrichting is het toepassen van duurzaamheidsprincipes en door lage milieubelasting en gunstige prijzen zal dit in 2017 alleen maar toenemen. Een kunstplant kopen behoort ook tot de duurzame oplossingen, aangezien kunstplanten een lange levensduur hebben en vaak ook deels van natuurlijk materiaal gemaakt worden.

Meer groen

Naast de toename van kunstplanten op kantoor, is er een algehele stijging van de hoeveelheid groen op kantoor. Een kunstplant kopen voor op kantoor zal in 2017 bij steeds meer bedrijven gebeuren. Zo vind je al kunstplanten in werkruimtes, ontvangsthallen, koffieruimtes en gangen. De mens hoort in de natuur en deze trend zal dan ook hoogstwaarschijnlijk wel even blijven hangen.