Interieurtips voor een jaren 30 woning

0
1309
Jaren 30 woning is typisch Nederlands

Is het de lichtinval, lichte ruimtes of zijn het juist kleine details zoals deurknoppen of glas-in-loodramen? In ieder geval is de jaren 30 anno 2020 razend populair. En dat is niet heel gek, aangezien het vaak om (ruime) stadswoningen gaat die er ook nog eens fantastisch uitzien. Heb je recentelijk een jaren 30 woning gekocht en wil je deze inrichten of wil je de inrichting van je huidige woning juist in jaren 30 maken? In dit blog vertellen we je een aantal interieurtips om zeker rekening mee te houden!

Een jaren 30 woning: Onmiskenbaar wit

De ruimte en grootsheid van een jaren 30 interieur wordt met name gekenmerkt door het vele wit. Zowel de muren, plafonds, plinten of lijsten zijn vrijwel altijd wit. Een wit interieur lijkt optisch een stuk groter, handig als de woonkamer van zichzelf al wat kleiner is. Kijk wel uit dat niet álles wit is. Ga voor een afwisseling van natuurlijke kleuren (bruin, zwart, grijs en wit).

Details die ertoe doen

De jaren 30 woning is geen drukke woning. Integendeel. Het gaat om minieme details die de woning zijn trotse, populaire uitstraling geven. Emaillen toiletgarnituur, sierlijke deurgrepen of dat ene glas-in-loodruitje in het trapgat. Ook grotere details als eikenhoutenvloeren of parketvloeren in combinatie met graniet in de keuken of badkamer zijn tekenend voor deze stijl. Zorg altijd wel dat er geen overkill aan dit soort unieke details ontstaat. Een jaren 30 woning straalt de perfecte balans tussen grote objecten en kleinere stijlonderdelen uit!

Typische jaren 30 woning

Welke meubels moet ik kiezen?

We benoemden het hierboven al even, maar qua meubels is het ook aan te raden om voor zoveel mogelijk natuurlijke kleuren én materialen te kiezen. Mooie bruine leren banken, een houten kast en massief aanrechtblad van zwart marmer zijn enkele tips. Maar je mag het natuurlijk zo bont maken als je zelf wilt. Een rode stoel in combinatie met een verder wit interieur kan juist voor verrassende combinaties zorgen. Let wel op dat zwaardere, donkere meubels je kamers al een stuk kleiner doen laten ogen. En dat is natuurlijk wat je met een lichte, ruimtelijke jaren 30 stijl niet wil.

Tip: verleng je zoektocht

Veel woonwinkels verkopen producten die speciaal voor jaren 30-interieurs bedoeld zijn. Toch kan het lastig zijn om, laten we zeggen, een specifiek lichtknopje van zwart bakeliet (een soort plastic) te vinden in een woonwinkel. In zo’n geval is het wellicht een goed plan om eens bij kringloopwinkel, outletstores of tweedehandswinkeltjes te kijken! Ook op rommelmarkten vind je vaak grote, goedkope partijen bedradingen, afdekopties of speciale kapjes. Vaak nog in originele staat!

Meer woon- en stijladviezen

Meer woon- en stijladviezen vind je in onze blogs. Regelmatig praten we jou bij over de verschillende ontwikkelingen in styling en de inrichting van de diverse ruimtes van je huis. Of je nu zelf gaat klussen of juist inspiratie zoekt om je klussen uit te voeren: laat je verrassen door de artikelen op onze website.