De industriële look in de badkamer

0
1257
badkamer

Onze badkamer heeft een lange weg afgelegd. Waar vroeger een badkamer diende om je te wassen, is deze kamer er nu om te genieten. Daarom willen we onze badkamers in dezelfde stijl inrichten en er dezelfde gezelligheid creëren als de andere kamers van onze woning. Het is dan ook vanzelfsprekend dat we in een industrieel pand een badkamer met industriële look wensen. Gelukkig volgen de badkamertrends verschillende stijlen op de voet. Er zijn heel wat mooie zaken te vinden om je badkamer stoer en robuust aan te kleden.

Hout, beton, metaal en glas

De industriële panden waren uitgerust met eerlijke metalen in natuurlijke kleuren. Deze zijn meestal behouden in de industriële badkamer. Kies voor houten kasten, metalen raamkozijnen of doucheschermen, betonnen vloeren of muren in betonlook en grote glaspartijen. Hou je eveneens bij deze materialen als je je industriele verlichting uitkiest.

Vergeet je verlichting niet aan te passen

Bij een mooie industriële uitstraling hoort natuurlijk ook industriele verlichting. Wil je de badkamertrends volgen, dan kies je voor je badkamer stoere verlichting. Kies bijvoorbeeld voor robuuste metalen spots boven de spiegels. Stallampen of ook draadlampen genoemd zijn ideaal om een gezellige sfeer te creëren. Zij verspreiden een zacht en gelijkmatig licht. Probeer elementen van accessoires ook te laten terugkomen in je verlichting. Heb je bijvoorbeeld buizen die bovenop de muur lopen? Dan kun je een verlichtingselement kiezen dat gemaakt is van oude buizen. Heb je betonnen vloeren? Dan zijn betonnen lampenkappen zeer stijlvol.

industriele look in de badkamer
Door een aantal simpele aanpassingen heb je al snel een industriële look in de badkamer.

Industriële verlichting voor het moderne huisgezin

Niet elk lid van het gezin gebruikt de badkamer op dezelfde manier. De ene persoon neemt gauw een douche, terwijl de andere persoon lekker lang in bad ligt te genieten. Voor sommigen is de badkamer de plaats om zich aan te kleden. Anderen zijn op een paar minuten al terug weg uit de badkamer. Hou hiermee rekening als je industriele verlichting aanbrengt. Zorg zowel voor fel als voor gedempt licht. Hou rekening met de lichtinval en overleg met de andere gezinsleden waar je het best wel licht aanbrengt. Denk aan wandlampen, staanlampen, tafellampen en hanglampen. Denk ook aan dimmers, LED verlichting of gewone gloeilampen.