De mooiste huisplanten

0
1026
De mooiste huisplanten
De mooiste huisplanten

Planten in huis zijn mooi, decoratief en zelfs gezond. Zelfs als je helemaal geen verstand van plantenverzorging hebt, zijn er altijd wel planten die gemakkelijk te onderhouden zijn. Er is dus geen enkel excuus om geen planten meer in huis te hebben. Hieronder een opsomming van de mooiste planten voor in je huis:

Olifantsoor

De Latijnse naam is Alocasia, maar gewoonlijk olifantsoor genoemd, vanwege de grote bladeren. De bladeren staan op een lange steel en heeft veel licht nodig. Maar je moet hem niet in direct zonlicht zetten, dat is schadelijk voor de bladeren. Je moet hem regelmatig draaien, omdat de bladeren naar het licht toegroeien. Hij heeft wel veel water nodig en in de lente en zomer moet je hem om de twee weken bemesten.

Paradijsvogelplant

Een prachtige grote plant die normaal Strelizia genoemd wordt. Het is een exotische plant, afkomstig uit Zuid-Afrika. Daar kan hij wel twee meter lang worden, met in de zomer grote bloemen. De plant heeft grote palmachtige bladeren. Zet hem niet in de volle zon of op de tocht en heeft veel water nodig.

De mooiste huisplanten
Een huisplant kan net even zorgen voor extra sfeer

Gatenplant

De naam zegt het al, het is een plant met grote bladeren met gaten erin. Het is bekend dat deze plant een luchtzuiverende werking heeft. Mag niet in de directe zon geplaatst worden.

De Afrikaanse melkboom

Een prachtige plant met een even prachtige Latijnse naam Euphorbia trigona. Veel mensen zien in deze plant een cactus, maar het is eigenlijk een vetplant. De dikke stelen zien er wel als een cactus uit en er groeien kleine bladeren aan. De plant houdt heel veel van zon en heeft ook minimaal 4 uur per dag zonlicht nodig. Hij kan niet tegen temperaturen onder de 15 graden.

Vrouwentong

De vrouwentong oftewel Sansevieria trifasciata wordt ook studentenplant genoemd, want hij is echt onverwoestbaar. Heeft grote lange bladeren en houdt van droge lucht, dus naast een verwarming heeft hij geen problemen mee. Nadeel is dat je om de zoveel tijd de bladeren moet afstoffen.

Kwartjesplant

De Latijnse naam voor kwartjesplant is Aspidistra elatior en is ook ijzersterk. Heeft mooie groene bladeren die vaak in boeketten verwerkt worden. Kan tegen temperaturen van rond het vriespunt, maar geniet het meest van temperaturen van 18 tot 25 graden.

Tabaksbladplant

Hij komt aan deze naam omdat je deze bladeren net als een tabaksblad kan oprollen. Natuurlijk is het alleen de vorm die zijn naam geeft. Deze plant is een razendsnelle groeier.