Behangtrends

0
1055
Behangtrends
Behangtrends

Je woonkamer een geheel ander uiterlijk geven, kan je heel gemakkelijk doen door alle of één of twee wanden te voorzien van een ander behang. Je woonkamer ziet er dan gelijk heel anders en fris uit met weinig moeite. Je moet je alleen afvragen, wat voor kleur of motief wil ik? Wat voor soort behang en wat past het beste bij mijn stijl? Er zijn vele soorten behangtrends met diverse stijlen, kleuren en prints. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat je behang niet aan de laatste behangtrend voldoet. Hieronder volgen enkele behangtrends die dit jaar en volgend jaar helemaal in zijn.

Denim Drift

Deze stijl is bedacht door het bekende merk Flexa en bestaat uit een hele lichte kleurmengeling van blauw en grijs. Een hele mooie combinatie, die je ook in de meubels terug kan laten komen. Blauw is normaal een hele koele kleur, maar bestaat wel uit diverse kleuren, zoals heel licht babyblauw tot prachtig koningsblauw. Deze kleuren in combinatie met grijstinten geven een hele verrassende uitkomst.

Fotobehang

Fotobehang bestaat al een tijdje, maar is een steeds meer gebruikte soort behang. Helemaal de trend is om eigen gemaakte foto’s te gebruiken voor je fotobehang. Op bijvoorbeeld de website van bouwmarkt Praxis kan je gewoon je eigen foto opsturen, waar behang van gemaakt wordt. Dit maakt je wand niet alleen trendy maar tegelijkertijd ook heel persoonlijk.

Behangtrends
Behang: het is een trend die je steeds meer ziet terugkomen in moderne interieurs

Industrieel behang

Onafgewerkte muren van beton met scheuren, of een onafgewerkte muur werken we het liefst weg door een mooie strakke wand. Deze strakke wand kan je behouden, maar de industriële look in je woonkamer is wel helemaal de trend van nu. Mooi behang met een motief van een bakstenen of betonnen muur, voldoet helemaal aan de trend van een woonkamer met industriële stijl.

Dierenhuid print

Niet je handtas van krokodillenleer, maar je hele woonkamerwand met behang met een print van een krokodillenhuid, of de print van de vacht van een tijger. Dat is de gewaagde trend van nu. Combineer een wand met een dierenhuid print en een andere effen kleur en je weet zeker dat het niet ‘to much’ is, maar geeft juist een chique uitstraling.

Trend 2018 kleurencombinaties

Voor het nieuwe jaar wordt de trend vooral basiskleuren, gecombineerd met een uitgesproken felle kleur. Bijvoorbeeld warme en koele kleuren gezamenlijk. Of een basis van nature kleuren met bijvoorbeeld knalroze, geeft juist de sterke contrasten in de natuur weer, zoals felle bloemen op een achtergrond van aardkleuren.