Badkamer lekkage

0
828

Lekkage in de badkamer is zeer vervelend. Het begint vaak met een kleine vochtige vlek op de vloer of het plafond en voor je het weet zit de hele badkamer eronder. Er zijn verschillende oorzaken die lekkage veroorzaken. Je badkamer kan bijvoorbeeld gewoon oud zijn, een gat, slecht onderhoud of een slechte ventilering zijn vaak de oorzaken van een lekkage in de badkamer. Het maakt eigenlijk niet uit hoe de lekkage er gekomen is, meer hoe je er zo snel mogelijk weer vanaf komt. Lekkage in de badkamer? Maak dan gelijk gebruik van deze tips om er zo snel mogelijk vanaf te komen.

Professionele aanpak

Je kunt lekkages zelf vaak goed oplossen door wat kluswerk, maar je bent gegarandeerd van een langdurig resultaat wanneer je het gelijk professioneel aanpakt. Juist wanneer er maar een kleine lekkage is, is het van belang om gelijk een bouwbedrijf of aannemer in te schakelen. Nu is het nog relatief makkelijk om op te lossen en zullen de kosten meevallen in vergelijking met een grote lekkage. Wanneer je lang wacht met het behelpen van de lekkage is de kans op schimmelvorming ook erg groot en dan ben je nog verder van huis. De lekkage en schimmel kunnen dan snel verspreiden en voor je het weet zit een hele verdieping eronder. Laat de lekkage professioneel fixen door een bouwbedrijf of aannemer en ben gelijk van alle problemen af. Je kunt altijd een offerte aanvragen en zien of de service en prijzen geschikt zijn voor jouw probleem.

Zorg voor nooit meer lekkage

Wanneer een keer te kampen hebt gehad met een lekkage in de badkamer weet je een ding heel zeker: nooit meer een lekkage! Je hebt een lekkage zelf vaak goed in de hand. Er zijn verschillende methode om een lekkage eenvoudig te voorkomen. Allereerst zorg je voor goed onderhoud van de badkamer. Zorg dat er gaten zijn en dat alle randen van de douche en het bad goed dicht gekit zijn. Zo kan er geen water komen op plekken waar het niet hoort te zijn. Zorg dat je de badkamer altijd droog achterlaat. Leg een handdoek of trekker neer om de badkamer mee af te drogen na het douchen. Zo houdt je niet alleen een lekkage tegen, maar ook voorkom je vochtplekken. Een goede ventilering is het halve werk om zowel lekkage, als schimmel en vochtplekken te voorkomen. Zorg dat je een afvoerpijp in de badkamer hebt of zet de ramen open na het douchen. Laat de ruimte goed doorluchten voor een optimale ventilering.

Niets is zo vervelend als een lekkage in de badkamer. Wees er snel bij en laat het gelijk door professionele handen fixen. Zo bespaar je tijd en geld en voorkom je dat de lekkage zich kan verspreiden en nog meer schade aanricht. Voorkomen is beter dan genezen, een goede ventilering en een badkamer in goede staat zijn pijlers om een lekkage te voorkomen.

 Naar boven