Een trampoline voor in de tuin

0
925

Kinderen hebben over het algemeen zeer veel energie. Het is handig wanneer deze energie naar buiten kan komen. Lukt dit niet, dan worden kinderen vaak erg onrustig. Het is voor kinderen belangrijk om veel te bewegen. Dit kan door te fietsen, te steppen, te rennen en andere spelletjes buiten te spelen. Een hele goede manier om kinderen heerlijk te laten bewegen is een trampoline voor in de tuin. Voor vrijwel alle jongens en meisjes is het fantastisch om te kunnen springen op een trampoline.

Soorten trampoline

Het ligt een beetje aan de soort tuin wat voor trampoline je het beste kunt aanschaffen. In een hele kleine tuin staat het vaak niet mooi wanneer je een heel groot exemplaar neerzet. Daarnaast blijft er ook nauwelijks ruimte over voor andere activiteiten in de tuin. Is de tuin wat groter, dan zou je een grotere trampoline kopen kunnen. Het ligt ook een beetje aan het aantal kinderen dat op de trampoline gaat springen. Ook wat de vorm van de trampoline betreft is er van alles mogelijk. Er zijn ronde, ovale, vierkante en rechthoekige modellen.

ronde trampoline
Er zijn veel verschillende vormen trampolines. Ronde, maar ook rechthoekige. Deze zijn verkrijgbaar met of zonder veiligheidsnet.

Veiligheid

Als kinderen gaan springen op een trampoline in de tuin is het erg belangrijk om aandacht te hebben voor de veiligheid. De Berg trampolines worden vaak als zeer veilig ingeschat. In de eerste plaats is het aan te raden om een net om de trampoline te plaatsen.

Veiligheidsnet trampoline
Een veiligheidsnet om een trampoline is zeer belangrijk

 

Mochten kinderen erg hard springen en vallen, dan worden ze opgevangen door het net. Ook is het van belang om te letten op het aantal jongens en meisjes dat tegelijk springt op de trampoline. Wanneer er veel kinderen met elkaar gaan springen, kunnen ze elkaar lanceren. Dit kan bijzonder gevaarlijk zijn. Tenslotte is het zeker bij jonge kinderen essentieel dat er toezicht is. Wanneer voor deze dingen gezorgd wordt, is een trampoline voor in de tuin zeker een aanrader.