Een elegante werkplek in de keuken

0
566

De meeste mensen maken de groente schoon, snijden het vlees en het brood op een en dezelfde plek, aan het aanrecht.

Hoe hou je het schoon?

En dat is helemaal niet zo makkelijk als het lijkt, u moet al het werk namelijk staande doen. Een tafel midden in de keuken zetten kan al helpen, dat kunt u veel van het werk zittend doen, als die tafel tenminste de juiste hoogte heeft. Maar dan moet u wel steeds opstaan en naar het aanrecht lopen voor een pan, een schaal of meer groenten, fruit en vlees om te snijden.

Keukeneiland

Het is ook mogelijk een keukeneiland te bouwen op een hoogte van 80 centimeter. Dat is de gewone werkhoogte. Boven het werkeiland zou u dan de potten en pannen op kunnen hangen en in de ruimte onder het werkblad kunnen een koelkast, een oven, vier aparte kookplaten en laden of kastjes gemonteerd worden, allemaal op gelijke hoogte.

Werkkeuken

Daarmee hebt u de ideale werk-keuken, en tegelijk een gezellige plek voor de kids om te ontbijten, zelf hun lunch te maken of hun huiswerk te maken. Makkelijker voor u en beter voor de familie. Ook kunt u het aanrecht in het eiland aanbrengen. Met een werkkruk op wieltjes kunt u overal zitten om uw werk te doen.