De voordelen van kunstgras

0
765
kunstgras

Zie jij ook altijd zo op tegen het maaien van je gazon? Je bent niet de enige. Grasmaaien behoort niet tot de meest beoefende hobby van de meeste mensen, maar toch wil iedereen graag een mooi fris, groen en strak gazon. Maar dan het liefste zonder er zelf al teveel onderhoud aan te hoeven plegen. Daarom is het dat kunstgras steeds meer aandacht krijgt van mensen. Met kunstgras kunnen mensen onder dat vele onderhoud uitkomen en toch hun gewenste strakke gazon verkrijgen. Hierbij daarom enkele voordelen van kunstgras.

  1. Nooit meer grasmaaien

Een gazon maaien kost tijd en gaat ook ten koste van de tijd die je aan de rest van het onderhoud aan de tuin moet besteden, zoals onkruid wieden en snoeien. Vooral in de zomer moet je toch minstens één keer week en soms wel vaker het gras maaien. Wanneer je kunstgras hebt, hoef je helemaal niet meer om te kijken naar je grasmat en kun je je grasmaaier wegdoen. Je tuin ligt er altijd goed bij, want je kunt alle tijd besteden aan het overige onderhoud.

  1. De buren blij

Om maar snel van het grasmaaien af te zijn begin je op je vrije zaterdag al lekker vroeg met grasmaaien. Helaas maken grasmaaiers een vreselijke herrie en vooral wanneer de buren nog in bed liggen, is het niet het prettigste geluid om mee wakker te worden. Of je stelt juist het grasmaaien het hele weekend uit en begint pas aan het einde van de middag op zondagmiddag. Net op het moment dat de buren hun weekendje afsluiten op het terras met een flesje wijn en hun rust in het water zien vallen.

  1. kunstgras
    Kunstgras is nagenoeg onderhoudsvrij.

    De buren niet zo blij

Je buren zullen vol jaloezie naar je prachtige groene kunstgras gazon kijken, want het ligt er altijd strak en groen bij, terwijl de buren veel onderhoud moeten plegen om hun gras een beetje groen te houden.

  1. Geen mos en onkruid

Vooral wanneer je een schaduwrijke tuin hebt, kun je vrij snel last krijgen van mosvorming. Met nepgras heb je nooit meer last van mos in kunstgras en onkruid en maakt het niet uit of je veel schaduw in de tuin hebt.

  1. Geen hooikoorts

Kunstgras is de ideale oplossing voor mensen met hooikoorts. Nooit meer verplicht binnen zitten in de zomer, maar gewoon op het terras, want bij kunstgras komen er geen pollen vrij.