Last van scheuren en vlekken in je plafond?

0
1230
plafonds
plafonds

Als er scheuren en/of vlekken in je plafond zitten, valt dit ontzettend op. Zeker als het om grote scheuren en/of donkere vlekken gaat, ziet je interieur er direct minder representatief uit. Gelukkig kun je zelfs de grootste scheuren en de meest donkere vlekken laten verdwijnen. Er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken, in onderstaand artikel lichten we twee mogelijkheden toe.

Het plafond opnieuw laten stucen

Zitten er flinke scheuren in je plafond, dan kun je deze laten wegwerken door een stucadoor. De stucadoor zal in dit geval het gehele plafond opnieuw stucen. Dit is niet goedkoop, maar hierna ziet je plafond er wel weer als nieuw uit. Wel is het belangrijk je plafond na het stucen nog een laagje verf te geven, zodat de boel er weer netjes en strak uitziet. Ook zorg je er op deze manier voor dat de kleur van je plafond bij de kleuren van je muren past.

Ook als er vlekken in je plafond zitten, kun je jouw plafond opnieuw laten stucen. Wel is het belangrijk eerst de oorzaak van de vlekken te achterhalen. Heb je bijvoorbeeld last van een lekkage? Dan moet je deze lekkage eerst verhelpen. Doe je dit niet en laat je het plafond direct opnieuw stucen, dan krijg je vanzelf nieuwe vlekken in het plafond. Pas als je geen lekkage meer hebt, huur je een stucadoor in om jouw plafond een nieuwe laag stucwerk te geven.

Het plafond opnieuw laten stucen? Besteed dit werk uit.

 

Een spanplafond aanschaffen

Een andere manier om scheuren en/of vlekken in het plafond uit het zicht te onttrekken, is door een spanplafond aan te schaffen. Een spanplafond is een los plafond, dat onder jouw beschadigde plafond wordt opgehangen. Door het spanplafond onder het beschadigde plafond op te hangen, zie je de scheuren en/of vlekken niet meer.

Een groot voordeel van deze oplossing, is het feit dat je veel mogelijkheden hebt bij het aanschaffen van een spanplafond. Je kunt niet alleen de kleur van het materiaal zelf kiezen, maar ook de afwerking en de manier waarop de verlichting in het plafond verwerkt moet worden. Het is zelfs mogelijk een plafond met foto op te laten hangen, om jouw woonkamer een bijzondere uitstraling te geven. Door het grote aanbod verschillende soorten spanplafonds, is er een geschikt plafond voor iedereen.

Opnieuw stucen of een spanplafond?

Om jouw plafond opnieuw te laten stucen, moet je vrij veel geld investeren. Het stucen van een plafond is bijvoorbeeld altijd duurder dan het stucen van een wand, simpelweg omdat de stucadoor minder goed bij het plafond kan komen. Ook moet je jouw plafond hierna alsnog verven en ook dit kost geld. Zeker als het om een groot oppervlak gaat, kunnen de kosten van de verf hoog oplopen.

Het is in veel gevallen dan ook interessanter om in een spanplafond te investeren. Deze oplossing kost ook geld, maar levert een ontzettend mooi en strak resultaat op. Als je specifieke eisen hebt voor het plafond in de woonkamer, zoals verschillende hoogtes of omlijstingen is dit mogelijk met een spanplafond. In tegenstelling tot een plafond dat je net hebt laten stucen, hoef je een spanplafond niet te verven na het plaatsen.