7 praktische tips voor een kleine badkamer

0
1074

Heb jij een kleine badkamer en sta jij voor de uitdaging om deze optimaal in te richten? Met deze handige tips tover je jouw kleine badkamer om in een fijne praktische ruimte waar je blij van wordt! Lees 7 praktische tips voor een kleine badkamer.

Grote spiegels
Hoe je het formaat van een ruimte ervaart heeft alles te maken met perceptie. Laat je kleine badkamer daarom groter lijken met spiegels. Hang een grote spiegel boven de wasbak of kies voor een hele spiegelwand. De ruimte voelt ineens een stuk groter aan!

Gebruik lichte kleuren
Ook kleur heeft veel invloed op hoe je een ruimte ervaart. In een kleine badkamer komen lichte kleuren het best tot hun recht. Deze kleuren maken de badkamer licht en ruimtelijk. Wit blijft een praktische en mooie kleur voor een badkamer. Of wat denk je van mintgroen? Deze kleur is razend populair en straalt rust uit, zónder dat het saai wordt.

Innovatieve douchedeur
Draait de deur van jouw badkamer naar binnen? Dat is enorm zonde van de ruimte! Gelukkig zijn hier genoeg creatieve ideeën op te bedenken. Wat denk je van een klapdeur of een schuifdeur? Is een grote verandering aan de deur niet handig, dan kun je de deur er ook gewoon helemaal uit halen. Gebruik bijvoorbeeld een leuk doek of douchegordijn om de ruimte af te schermen.

Vloerverwarming
In een kleine badkamer hangt zo’n lelijke radiator gruwelijk in de weg. Kies daarom voor vloerverwarming in de badkamer! Hiermee warmt de ruimte gelijkmatig op en het voelt ook nog eens prettig om uit de douche te stappen op een lekker warme vloer. Vloerverwarming maakt je badkamer een stuk comfortabeler.

Kies voor een douchegordijn
Een douchecabine of vaste douchewand neemt redelijk wat ruimte in. Kies daarom voor een douchegordijn. Deze flexibele afscheiding is niet alleen praktisch, tegenwoordig zijn er ook allerlei leuke designs te koop. Zo maak je de badkamer praktisch én sfeervol.

Douchen in bad
Wil je graag een douche en een bad, maar heb je te weinig ruimte? Kies er dan voor om te douchen in bad. Met het juiste model bad is dit heel comfortabel. Zo kun je toch af en toe heerlijk ontspannen in je eigen bad!

Douchen in bad
Douchen in bad is een voordeel wanneer je een kleine badkamer hebt.

Creëer ruimte
Accepteer dat je weinig ruimte hebt in de badkamer en berg verzorgingsproducten en handdoeken ergens anders op. Het laatste wat je wil is dat je kleine badkamer zo vol komt te liggen dat je niet meer kunt bewegen. Reserveer een plank in je kledingkast of plaats een extra kastje op de gang voor de spullen die je nodig hebt in de badkamer.

Met deze praktische tips gebruik je de ruimte in je kleine badkamer optimaal. Heb jij nog andere handige tips voor kleine badkamers? Wij zijn erg benieuwd! Laat hieronder je reactie achter.