5 inspirerende tuintrends voor 2017

0
672
gras

Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het alweer tijd om je tuin een onderhoudsbeurt te geven. Om je op weg te helpen hebben wij alvast de nieuwste trends voor 2017 voor je gespot. Je leest de belangrijkste trends hieronder.

Voor 2017 staan de tuintrends in het teken van natuur en groen. Eerder dit jaar is zelfs deze trend al naar binnen gehaald met de Botanical look. Aankomend jaar beloofd het nog groener en natuurlijker te worden.

Je eigen moestuin

Een grote supermarktketen heeft afgelopen jaar iedereen massaal aan het kweken gezet. Aankomend jaar gaan we hier vrolijk mee verder. Hopelijk heb je groene vingers, want je eigen biologische groente en fruit kweken wordt het helemaal. Een blokhut past perfect binnen dit plaatje, en is ook nog eens superhandig om al je tuinierspullen in op te bergen.

Groen overal

Het wordt aankomend jaar groen groener groenst. Overal waar je maar kunt bedenken kun je groene accenten en plantjes plaatsen. In leuke houten wijnkisten op de grond, of in potten aan de muur.

gras
Groen is dé tuintrend voor 2017.

Haal de wereld naar huis

Je hoeft de wijde wereld niet meer in te trekken om mooie dingen te zien. Haal aankomend jaar gewoon de wereld naar jouw tuin. Door te spelen met bamboe, bananenplanten, cactussen en vetplanten creëer je een betoverende en tropische wereldtuin. Je maakt het helemaal af met kleurrijke, rieten accessoires.

Harmonie

Heb je liever wat rust in je tuin? Dan kom je aankomend jaar ook aan je trekken. Een combinatie van natuurlijke materialen met ronde vormen en geurende, sierlijke planten zorgen voor een intieme en rustgevende tuin. Een plant die hierbij perfect past is het siergras. Deze sierlijke plant zullen we aankomend jaar ongetwijfeld veel zien.

Natuurlijke materialen

Van de echte design tuinen, gaan we aankomend jaar over op natuurlijke materialen en veel, heel veel groentinten. Kies voor veel planten en laat de natuur haar gang gaan. Voor wat afwisseling kun je kiezen voor het aanleggen van een vijver. Maak van ruw verweerd hout een mooi zitje en maak het af met bijvoorbeeld gieters en teilen die je bij antiekwinkels of rommelmarkten vindt.