Woningtrends 2019

Woontrends veranderen lang niet zo snel als bijvoorbeeld modetrends. Toch zijn er elk jaar veranderingen en nieuwigheden te zien in de woontrends. Benieuwd naar de woningtrends voor 2019? Lees dan snel verder!

De natuur in huis: Woningtrends in 2019

Een doorzettende trend van 2019 is het natuurlijk wonen. Dat betekend: veel planten en groen in huis. Dit zorgt voor een mooie combinatie met andere kleuren, denk aan binnen blouw, en grijs.

Gehaakte artikelen

De hobby haken is momenteel helemaal ‘hot’. Zowel jong als oud is bezig met deze hobby. De gebreide en gehaakte poefs, knuffels en kussens blijven ontzettend populair om het huis mee in te richten. Uiteraard zijn deze zelf te maken of gewoon te koop in de winkels! Het gebreide of gehaakte werk is makkelijk te combineren met linnen.

Rond en ovaal

Door binnenshuis ronde en ovale vormen te gebruiken krijgt het huis een speels karakter. Het gebruik van deze vormen is sinds 2019 heel populair geworden en deze trend zet zich ook verder voort in 2019. Je kan het zo gek niet bedenken of het is er wel in het rond, genoeg keuze dus!

Poeder-en nudetinten

De zachte kleur roze komt weer terug en is een woningtrend in 2019. Deze kleur past perfect bij de andere woontrends voor het jaar!

Meubels en verlichting

Je kan geen meubelwinkel binnenlopen of je ziet de wat ouder uitziende meubels van gebruikt steigerhout, een oude timmermanswerkbank of een oud uitziend ander meubelstuk. Deze ‘oude’ of ‘gebruikte’ look geeft veel karakter aan een woning. Ook een veel terugkomende trend zijn de industriĆ«le lampen. Deze zijn er als wand-, hang- of staanlamp!

De kleur van 2019

AkzoNobel & Flexa maken jaarlijks de kleur van het jaar bekend voor de woontrends. De kleur voor 2019 is geworden OkerGoud, de opvolger van CopperOrange.

Genoeg inspiratie dus voor een nieuwe look! Wil je nog meer inspiratie opdoen over woningtrends in 2019? Lees dan onze blogartikelen.