Welke typen dakkapellen zijn er?

0
567

De keuze voor een dakkapel is een goede keuze en tegenwoordig redelijk gemakkelijk uit te laten voeren. Een dakkapel geeft veel extra en lichtinval en ruimte. Met een dakkapel wordt de vaak donkere zolderruimte omgetoverd in een mooie leefbare ruimte en dus een extra kamer. Uiteraard is het investering waarbij je niet over een nacht ijs gaat, maar bedenk daarbij dat je de investering ervan dubbel en dwars terugverdiend omdat de waarde van je woning zal stijgen.

Een goede voorbereiding is belangrijk

Een dakkapel kopen is natuurlijk niet iets wat je dagelijks doet. Een goede voorbereiding is daarom erg belangrijk. Vraag jezelf af wat je precies met de extra ruimte wilt. Op basis daarvan kun je gaan nadenken over de grootte en de hoogte van de dakkapel. Laat je goed informeren over de technische (on)mogelijkheden zoals de hellingshoek. En tot slot is het ook belangrijk om bij de keuze aan welke zijde van het dak je de dakkapel wilt, rekening te houden met de hoeveelheid rechtstreekse zonlicht die binnenkomt. Een mogelijkheid om eens een offerte op te vragen is bij Windak.nl.

Diverse soorten dakkapellen

Er zijn drie soorten dakkapellen op de markt: houten, kunststof- en polyester. De houten dakkapel is het goedkoopst en wordt het meest geleverd. Dit is zeker een goede mogelijkheid als je houdt van een natuurlijke uitstraling. Maar een houten dakkapel vergt wel goed onderhoud.
Een kunststof dakkapel gaat veel langer mee. 50 jaar is geen probleem en vergt ook minder onderhoud dan een houten dakkapel. Het is alleen niet meer mogelijk om de kleur ervan te veranderen. Tip: ga voor een neutrale kleur.
Een dakkapel die ook van kunststof is gemaakt is de polyester dakkapel. Ook de basisconstructie is helemaal van kunststof. Van de genoemde soorten is deze de duurste van de drie.
De dakkapel die tegenwoordig het meest wordt toegepast is de prefab dakkapel. Deze wordt kant-en-klaar gebracht en in één dag geplaatst.

Eerst meerdere offertes aanvragen

Het is verstandig om voordat je een keuze maakt eerste meerdere offertes aan te vragen bij een gerenommeerde specialist. Uiteraard om de prijzen te vergelijken maar ook om eens goed naar de service voorwaarden te kijken. Vergeet bovendien niet na te vragen of er een vergunning voor het hebben van maken dakkapel nodig is.
Heb je een goede keuze gemaakt, dan zal je jarenlang plezier hebben van een dakkapel.