Wat valt er onder meubeltechniek?

0
624

Bij meubeltechniek gaat het om de finishing touch van een meubelstuk of kast. Meubeltechniek is nodig om een deur te openen, schuifdeuren te laten schuiven of een lade open en dicht te doen. Ook verlichting, ingebouwd in meubels is een stukje meubeltechniek.

Schuifdeurbeslag

Schuifdeurbeslag moeten goeie loopeigenschappen hebben. Een meubeltechniek om kastwanden te laten schuiven. Er zijn onderlopende en hangende systemen geschikt voor verschillende plaatdiktes. Schuifdeurtechniek wordt ook veel gebruikt bij schuifdeurkasten.

Ladegeleiders

Ladegeleiders zorgen ervoor dat er een lade open en dicht kan worden geschoven. Zo zijn er rolladegeleiders en zijwandgeleiders in alle soorten en maten.Voor pushlades zijn er pushgeleiders.

Scharnieren

Scharnieren zijn ook zo’n stukje meubeltechniek waar we niet zonder kunnen. Er zijn inliggende, half opdek en volledige opdekscharnieren. Allemaal nodig om onze keukenkastjes en kledingkasten open en dicht te doen.

Handgrepen

Handgrepen zijn er in heel veel verschillende dessins en kleuren. Van modern, strak tot klassiek.Zo zijn en booggrepen, stalengrepen, komgrepen en inlaatgrepen. Een mooie handgreep op een kastdeur kan net even die extra touch geven.

Verlichting

Verlichting is ook een meubeltechniek die de laatste jaren flink aan het ontwikkelen is. We kunnen niet meer zonder die mooie spotjes boven het aanrecht in de keuken.
Verlichting kan ingebouwd worden. Er is tegenwoordig een keur aan ledverlichting die voor vele toepassingen gebruikt kan worden. Een led verlichting strip is daarom ook snel en makkelijk geplaatst.

Interieur van kasten

Kastinterieuren zijn ook een meubeltechniek die er voor zorgen dat je kleding kan ophangen en neerleggen. Vaak toegepast met aluminium constructiesystemen. Er zijn eenvoudige maar ook hele luxe systemen.