Lockpick set

0
496

Een lockpick set kopen? Dan ben je op deze pagina op het juiste adres, want wij bieden uitstekende informatie over diverse sets. Daarnaast geven we tips en advies, zodat je weet waar je op moet letten voordat je een lockpick set aanschaft.

Wat zit er in de sets?

Meestal zitten er in de lockpick sets allereerst (natuurlijk) de picks. Daarnaast zit in een set bijna altijd ook een standaard Tension Wrenche. De picks gebruik je om de pinnetjes, die zitten in het slot, te picken. Het slot zelf open je altijd met de meegeleverde Tension Wrench. Waar het openen van sloten vroeger alleen door inbrekers werd gedaan, is het nu een sport geworden die door vele hobbyisten wereldwijd wordt beoefend. En dit alles puur voor de kick!

Lockpicks kopen, waar op letten?

Als je een beginner bent, of zelfs nog nooit aan lockpicking hebt gedaan, is het verstandig om te beginnen met een goedkoop setje. Daarmee kun je kijken of je geïnteresseerd bent in deze sport. Let op: veel van dit soort setjes zijn niet geschikt voor cilindersloten. Heb je eenmaal een beginnersset geprobeerd en ben je enthousiast? Dan kun je het allerbeste een beetje investeren in een duurdere en dus vaak ook betere set. De tools moeten zeer dun zijn, omdat ze in elk slot moeten passen. Daarnaast is het materiaal van belang. Dit moet veerkrachtig zijn maar ook supersterk. Er zijn veel soorten sets te koop. Het beste is om op diverse forums kenners om advies te vragen.

Zelf een set maken of toch kopen?

Zelf eentje maken is alleen voor de kenners en meer ervaren lockpickers weggelegd. Niettemin is het wel heel goed mogelijk om zelf een lockpick of Tension Wrench te maken, als je de tijd hebt en over goed gereedschap en materiaal beschikt. Heb je eenmaal het materiaal en de juiste gereedschappen in huis, en heb je de skills, dan is een pick maken veel goedkoper op de langere termijn.

Is lockpicken strafbaar?

In de regel is het ongeoorloofd binnentreden van gebouwen door het openen van ramen en deuren strafbaar, indien deze zijn beveiligd door ‘inbraakwerende’ sloten. In veel gevallen is zelfs het bij je hebben van tools, waarmee deuren en ramen met slotwerk kunnen worden geopend, strafbaar. Wij raden je daarom aan om deze hobby alleen uit te oefenen op eigen terrein of op eigen sloten.