Energieprijzen vergelijken

0
525

We leven in een onzekere periode en voor veel mensen is het een tijd van bezuinigingen geweest. Minder op vakantie, goedkoper boodschappen doen, aankoop van luxeartikelen uitstellen, en natuurlijk ook: het energieverbruik scherp in de gaten houden. Dat laatste betekent natuurlijk niet dat u voortaan koud moet gaan douchen of dat de verwarming beter op 15 graden kan blijven staan. U kunt op een makkelijke, kosteloze manier minder geld aan energie uitgeven: het vergelijken van de verschillende leveranciers.

Waarom Vergelijken

Net als andere bedrijven proberen energieleveranciers met allerlei handige marketingcampagnes nieuwe klanten te trekken. Scherpe aanbiedingen, lagere tarieven, goede voorwaarden – u hebt het vast weleens gehoord. En er daarna niets meer mee gedaan. Feit is echter dat u, door in te spelen op dergelijke campagnes, tot wel 500 euro per jaar aan energie kunt besparen! Maar hoe blijft u op de hoogte van de beste aanbiedingen?

Handige Sites

Bijna 75 % van de Nederlanders zegt de komende twee jaar van energieleverancier te gaan wisselen. Uiteindelijk doet slechts een minderheid dit. Waarom? De voordeligste energieleverancier wil natuurlijk iedereen vinden. Informatie van Nuon, Essent en Eneco blijkt vaak onduidelijk, cryptisch haast. Voor wie toch wil overstappen en de voorwaarden makkelijk en transparant met elkaar wil kunnen vergelijken, is het aan te raden enkele handige sites te bezoeken. Een leverancier energie vergelijken kan je door middel van sites die voor jou de energieprijzen met elkaar vergelijken. Je vult hier je verbruik op jaarbasis in, en kan dan vervolgens een keuze maken. Je energieleverancier die het beste bij je past, én het goedkoopste is, kan je dan aanschrijven om over te stappen.