Wanneer is dakreparatie nodig?

0
637

Als een dak tekenen van lekkage vertoont dan is het duidelijk dat er een dakreparatie nodig is. Echter is het wel zaak dat deze tekenen van lekkage in een vroeg stadium worden gesignaleerd om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk schade aan het dak of de spullen in de woning, aanbouw of garage wordt opgelopen. Hierdoor blijven de kosten van het uitvoeren van de dakreparatie laag. Het is daarom belangrijk om het antwoord op de vraag te weten; wanneer is dakreparatie nodig?

Problemen in een vroeg stadium signaleren

Wanneer je de volgende problemen aan een dak opmerkt dan moet er meteen actie ondernomen worden. Deze actie is meestal om een specialist op het gebied van daken langs te laten komen om de situatie te beoordelen. Hij of zij kan dan beslissen of er direct een dakreparatie nodig is of dat dit nog even kan wachten. Dit kan haarlemdakdekkers.nl zijn.

Duidelijke tekenen van een lekkage

Het is natuurlijk overduidelijk dat er direct een dakreparatie nodig is wanneer er duidelijke tekenen van een lekkage zichtbaar zijn. Dit kan zo simpel zijn als daadwerkelijk lekkend water in huis zien, maar ook gele kringen of een ruimte die klam en vochtig aanvoelt zijn signalen van een lekkage.

Lekkende dakgoten

Wanneer de dakgoten van een dak het water niet meer goed afvoeren dan is het tijd voor een dakreparatie. Dit kan opgemerkt worden door goten die overstromen of op plaatsen water lekken.

Kapot materiaal

Houd altijd het materiaal van je dak goed in de gaten. Zie je afbladerend houtwerk of kapot loodwerk dan is het aan te raden om meteen in actie te komen om dit te laten repareren.

Problemen met dakbedekking

Als er problemen zijn met de dakbedekking van je dak dan kan je deze het beste meteen laten repareren. Bij een hellend dak kan dit een dakpan zijn die scheef ligt of zelfs helemaal missend is en bij een plat dak moet gelet worden op scheurtjes in de dakbedekking.