Waarom een verhuisbedrijf inhuren?

0
674

Staat er een verhuizing op de planning? Dat kan een hoop stress opleveren. Verhuizen klinkt namelijk simpel, maar het kan een hele grote klus zijn om al uw meubels en eigendommen van A naar B te verhuizen. Daarnaast kan er ook een pittig prijskaartje hangen aan een verhuizing, vooral als je de verhuizing wilt uitbesteden. Voor veel Nederlanders is dit een reden om de verhuizing ‘lekker zelf te doen’. Maar waarom is het eigenlijk veel verstandiger om een verhuisbedrijf uit Tilburg in te huren? Wij zetten vier belangrijke redenen om een verhuisbedrijf in te huren voor je op een rij.

1. Bespaar tijd

Als je zelf al je spullen wil in- en uitpakken ben je waarschijnlijk weken -misschien zelfs maanden- bezig. En hoe vaak komt het wel niet voor dat twee jaar na de verhuizing nog steeds onuitgepakte dozen op zolder staan? Om tijd te besparen, kun je daarom beter een verhuisbedrijf het werk laten doen. Is slechts een aantal dagen is al het in- en uitpak werk voor je gedaan.

2. Bespaar geld

Het huren van een busje is natuurlijk goedkoper dan het huren van grote vrachtwagen inclusief mensen die al je spullen voor jou verhuizen. Toch kan je een hoop geld besparen door een verhuisbedrijf in de armen te nemen. Omdat het zoals eerder genoemd ontzettend veel tijd in beslag neemt om alles zelf in te pakken, te verhuizen én uit te pakken, moet je waarschijnlijk vrije dagen opnemen van je werk. Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor vrienden en familie die jou zouden helpen bij de verhuizing. Omdat je niet kunt werken, loop je dus geld mis. Daarbij komen ook nog de kosten voor het vervoer, de verhuisdozen en het eten tijdens die lange dagen. Als je al deze kosten bij elkaar optelt, zul je zien dat de kosten voor een verhuisbedrijf nog best meevallen.

verhuizen
Laat je helpen met verhuizen door middel van een verhuisbedrijf.

3. Bespaar jezelf

Een andere belangrijke reden om een verhuisbedrijf jouw verhuizing te laten regelen, is dat de mensen van het bedrijf dagelijks verhuizen. Zij weten wat hen te doen staat en zijn hier (lichamelijk) goed op voorbereid. Het is natuurlijk niet voor niks dat de meeste werknemers van verhuisbedrijven getrainde, sterke mannen zijn. Bespaar jezelf daarom lichamelijke klachten en laat het zware sjouwwerk over aan professionals.

4. Garantie en zekerheid

Daarnaast is een belangrijke motivatie om een verhuisbedrijf in te huren, dat je daarmee de garantie en dus ook de zekerheid hebt dat je verhuizing goed en zorgvuldig zal verlopen. Daarnaast zal je verhuizing gegarandeerd doorgaan, ook al bent je ziek of heb je een gebroken arm. De verhuizers doen bovendien het werk voor jou. Als je een erkend verhuisbedrijf inhuurt is je verhuizing daarnaast ook goed verzekerd, voor het geval dat er wel iets mis gaat. Daarnaast heb je ook de zekerheid dat alle middelen aanwezig zullen zijn die voor jouw verhuizing nodig zijn. Van kledingrekken tot hoezen voor kwetsbare meubelen en van hijskranen tot benodigd gereedschap: het verhuisbureau zorgt ervoor dat alles geregeld is