Waar moet je op letten bij het kopen van een eikenhouten eettafel?

0
615

De hoogte van een eiken tafel, 75cm – 80cm

De hoogte van een eikenhouten eettafel is tussen de 75cm en de 80cm. Mensen met een lengte tussen de 1.75-1.90m zitten prima aan een eettafel van 77-78cm hoog. Ben je langer dan 1.90m, dan kun je beter een hogere tafel nemen. Ben je kleiner dan 1.75m, dan kun je beter een tafel nemen van 75-76cm zijn. Worden er stoelen met een armleuning gekocht en je bent kleiner dan 1.75m, dan kan het soms erg lastig zijn om aan een houten tafel te eten. Dit komt omdat bijna iedere houten eettafel een regelwerk onder het tafelblad heeft zitten. Dit is voor de stevigheid en constructie, indien dit weggehaald wordt is de tafel minder stabiel.

 

Kortom denk aan de hoogte van de tafel m.b.t. uw lengte! Sommige mensen denken wel eens gewoon een stuk van de poten af te zagen.. Doe dit niet!.. Anders komen uw benen tegen het regelwerk aan en kan de eettafel mogelijk weer te laag zijn!..

De grootte van een eiken tafel

Bij het aanschaffen van een eettafel wordt er al snel een te grote tafel gekozen. 20cm lengte extra maakt al een groot verschil. Vaak is het zo dat de toekomstige ruimte nog leeg staat. Hierdoor is het lastig om in te schatten hoe groot uw eettafel moet zijn. Ook wordt er vaak vergeten dat er nog stoelen aan de eettafel komen te staan. Dit zorgt ook nog eens voor minder ruimte in uw keuken of eetkamer. Probeer daarom eerst een tafel met een vergelijkbare afmeting uit en kijk dan hoe het bevalt.

Onderhoud en gebruik van een eiken eettafel
Het onderhouden van een eettafel is erg belangrijk. Hou hier ook rekening mee bij het aanschaffen van een eiken eettafel. Denk hier van tevoren goed over na! Een robuuste eiken eettafel kunt u ook met groene zeep onderhouden en af en toe opschuren. Indien u geen vlekken of kringen wenst, is olie of lak ook een goede oplossing.

 

Eiken eettafels in het algemeen, zijn voornamelijk geschikt als u op zoek bent naar een warmere en gezelligere uitstraling. Wilt u liever een sterielere uitstraling hebben in uw woning? Dan kunt u beter een ander type eettafel aanschaffen.

Verschillende designs en stijlen

Er is een enorm assortiment aan tafels beschikbaar. Tafels met 2 poten, 4 poten 6 poten en zelfs 1 poot, meerdere hoogtes in de tafelbladen, alles is al eens ontworpen. Vaak zijn eettafels maar van tijdelijke aard en na enkele jaren versleten of niet meer passend bij uw interieur. De traditionele eettafel met overstekend tafelblad was vroeger al standaard, dit zal niet snel anders worden. Uiteindelijk gaat het erom dat u een eettafel koopt die bij u en uw woning/interieur past. U moet er nog jaren lang van kunnen genieten! Houd er dan rekening mee dat veel trends maar een korte periode meegaan maar een eikenhouten eettafel kan jaren mee.