Tips voor het inrichten van een klein huis

0
595

Een klein huis betekent natuurlijk absoluut niet dat het minder leuk is om deze in te richten. Integendeel juist. Er zit een uitdaging in het inrichting van een kleiner huis omdat je deze op verschillende manieren optisch groter kan laten lijken. Mocht je op zoek zijn naar inspiratie dan kun je uiteraard altijd even een online woonmagazine bekijken.

Je kleine huis optisch groter laten lijken

Er zijn verschillende manieren om een kleiner huis optisch groter te laten lijken. De eerste heeft te maken met de ramen. Het is verleidelijk om gordijnen of andere spullen voor de ramen te hangen, maar het is de tip om dit niet te doen en wanneer je dit wel doet om ze open te laten. Licht zorgt namelijk voor ruimte en ramen halen een hoop licht naar binnen. Wanneer je dan vanuit een bepaalde hoek de kamer inkijkt, lijkt deze veel groter dan wanneer je de ramen en de gordijnen dicht hebt zitten. Hiermee komen we ook direct op de tweede tip uit want glazen meubels doen namelijk hetzelfde. Wanneer je kiest voor massieve meubels, zul je merken dat deze zorgen voor een kleiner optisch effect. dit komt omdat je er niet doorheen kan kijken wat bij glazen meubels natuurlijk een ander verhaal is. Hierdoor lijken de meubels minder massief en lijkt de kamer dus optisch ook groter.

inrichting van kleine woonkamer

Een groter huis met minder accessoires

Ook de accessoires in een woning bepalen of de kamer groter of kleiner lijkt. Een hoop kleine accessoires zorgen voor een klein gevoel waarbij juist een stuk minder grote accessoires ervoor zorgen dat de kamer veel groter lijkt. Je kunt er in dat opzicht dus beter voor kiezen om een paar grote vazen neer te zetten en een mooi schilderij op te hangen dan dat je de hele kamer vol zet met allerlei kleine accessoires. De laatste tip heeft te maken met de muren. Kies namelijk vooral voor lichte tinten in de woning. Op die manier creƫer je dus ook meer ruimte omdat licht nou eenmaal zorgt voor meer ruimte. Een hoop donkere kleuren kunnen er juist voor zorgen dat de woning veel kleiner lijkt en dat is dus niet wat je wil omdat je de kamer natuurlijk groter wil laten lijken.