Reken af met de grootste energieverbruikers thuis

0
589

Iedere maand wordt de energierekening afgeschreven, maar weet je eigenlijk wel waar je de kosten aan kwijt bent? Veel mensen verbruiken energie zonder dat zij het doorhebben. Volg de onderstaande 3 tips op zodat je minder verbruikt en meer bespaart.

Gebruik je thermostaat

De centrale verwarming wordt meestal aangestuurd door een thermostaat. Je kunt hierop niet alleen de temperatuur regelen, maar ook een verwarmingsprogramma invoeren. Zo kun je instellen dat de verwarming ‘s avonds standaard afslaat voordat je naar bed gaat. Door een programma in te stellen voorkom je dat je vergeet om ‘s nachts te verwarming uit te zetten. Als je een avond wat later naar bed gaat, kun je de verwarming altijd nog handmatig aanpassen.

Koop stand-by killers

Een televisie of laptop die op stand-by staat is niet uit en blijft energie verbruiken. Om dit zogenaamde sluipverbruik tegen te gaan kun je stand-by killers kopen. Op het moment dat jij de tv op stand-by zet, wordt deze automatisch helemaal uitgeschakeld. Zo voorkom je dat je onnodig energie verbruikt en de energierekening naar beneden wordt gebracht.

Kies voor de goedkoopste energie

Hoe zuinig je ook met energie omgaat, je zult altijd stroom en gas nodig hebben. Kies daarom voor de goedkoopste energieleverancier zodat je nooit meer betaalt dan nodig is. Energieleveranciers bieden goedkope contracten aan om nieuwe klanten te trekken, maar geven geen korting aan bestaande klanten. Als je ieder jaar overstapt profiteer je jaarlijks opnieuw van actiekortingen en bespaar je op energiekosten. Zelfs als je verbruik niet minder wordt.

Bespaar op je energiekosten

Met een paar kleine aanpassingen thuis zorg je er al voor dat je eigen energieverbruik naar beneden gaat; zorg dat het niet tocht, laat de verwarming niet onnodig aanstaan en haal stekkers uit het stopcontact wanneer een apparaat is opgeladen. Naast minder verbruiken kun je er ook voor kiezen om minder te betalen voor de energie die je nodig hebt. Je kunt makkelijk en snel energie vergelijken op EasySwitch en het energiecontract afsluiten met de goedkoopste tarieven; de makkelijkste manier om te besparen op je energiekosten.