Een mooie woning van binnen en buiten

0
520

Verhuizen naar een nieuwe woning is te vergelijken met een kunstenaar die voor een leeg canvas staat. Op dat moment is de invulling van het doek volledig te bepalen aan de kunstenaar zelf. Goed of fout bestaat niet. Het gaat namelijk om wat je zelf op het doek wilt zien en hoe goed je dat in beeld kan brengen. Dezelfde vrije invulling heb je met een woning die nog volledig gedecoreerd en gerenoveerd kan worden. De mogelijkheden zijn vrijwel oneindig en uniek voor elke bewoner. Persoonlijke smaak speelt hier de grootste rol. Andere laten zich weer inspireren door de smaak van anderen door op internet. Het is namelijk makkelijker om een Picasso na te maken dan zelf te moeten bedenken. Het internet staat vol met ideeën om zowel het interieur als exterieur van je nieuwe woning een lust voor het oog te maken.

Interieur

 Leuk idee: Inbouwspots

Voor een luxe gevoel in je woning zijn inbouwspots een perfecte oplossing. Deze geven de woning echt een design gevoel en springen er net meer uit dan normale spots. Een idee is bijvoorbeeld om inbouw spots te plaatsen vanaf de entree naar de woonkamer. Op deze manier voelt het alsof de verlichting je naar de woonkamer toe leidt. Het is mogelijk om inbouwspots in de gehele woning te plaatsen om een eenduidig beeld te creëren. Dit is vooral een trend is nieuwbouw woningen.

Een nieuwe keuken of badkamer

Niet voor niets zijn tijdens een huizenjacht de badkamer en de keuken twee van de belangrijkste aandachtspunten. Tegenwoordig zijn deze niet alleen functioneel maar moeten ook een lust voor het oog zijn. Een moderne keuken en badkamer verhogen ook nog eens de waarde van je woning. Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwe woning kun je dus genieten van een leuke meerwaarde. Er zijn honderden designs mogelijk voor keukens en badkamers en online is er geen gebrek aan voorbeelden. Je kunt een kant en klaar design kiezen vanuit een keukenbedrijf maar je kan ook op bijvoorbeeld Pinterest je eigen voorbeelden samenstellen voor een unieke samenstelling.

Exterieur

Een goede presentatie met een schone gevel

Twee dingen die vaak erg opvallen aan de buitenkant een woning zijn de gevel en het dak. Dit geldt zeker wanneer hier weinig aan gedaan is. Door de jaren heen kan een huis veel ouder ogen dan het werkelijk is. Door gevelreiniging kan een woning er weer zo goed als nieuw uitzien. Als de gevel weer schoon is zal het effect nog jaren blijven. Het verschil tussen je eigen woning en die van je buren zal meteen te merken zijn. Indien nodig wordt er ook geschilderd en alle kleine scheurtjes en schoonheidsfoutjes worden gerepareerd. Schoonheid komt zowel van binnen als van buiten. Een extra goede presentatie van de buitenkant moet daarom ook bij een woning niet over het hoofd worden gezien.

Een nieuw dak als uitblinker

Ook een verouderd dak kan een woning een ouderwets of een onverzorgd uiterlijk geven. Vaak geeft men alleen om de binnenkant en wordt onderhoud aan het dak vergeten. Als je woning enkele tientallen jaren oud is kan er bijvoorbeeld veel vuil en mos op het dak liggen. Door een ervaren dakdekker aan te nemen kun je het dak laten reinigen en ontmossen. Je kunt ook andere dakwerken laten uitvoeren zoals reparatie of de dakbedekking geheel laten vervangen. Wanneer je een gesprek aangaat met een dakdekkersbedrijf kunnen zij precies vertellen en soms zelfs laten zien hoe een nieuw dak er uit zal komen te zien.

Met deze tips kan je er voor zorgen dat je de puntjes op de ‘i’ zet bij het bereiken van een goede onderhouden woning die van zowel binnen als buiten te bewonderen zal zijn als een kunstwerk.