Top 5 praktische verhuistips

0
608

Wanneer u zich trotse eigenaar van een nieuwe woning mag noemen ligt er een mooie tijd in het verschiet. Kamers indelen, nieuwe meubels uitzoeken, de vloer en de verf uitkiezen. Alles om het de nieuwe woning naar uw wens in te richten. Minder leuk is de verhuizing. Het sjouwen van zware kasten en inladen van de dozen, het terugvinden van alle prularia. Er komt nogal wat stress bij kijken. Niet voor niets staat verhuizen in de top 10 van de meest voorkomende stressfactoren. Om u zoveel mogelijk te ontlasten hebben wij daarom een top 5 gemaakt met praktische verhuistips.

 1. Een goed begin is het halve werk
  Er komt zoveel bij een verhuizing kijken dat het noodzakelijk is om tijdig te beginnen. Wat dacht u bijvoorbeeld van de verzekeringen, het papierwerk, de gemeente op de hoogte stellen en het zware tilwerk. Veel stress kan voorkomen worden door op tijd te beginnen. Maakt u zelden gebruik bepaalde voorwerpen zoals boeken of cd’s? Pak ze dan alvast in dozen en berg ze op. Zorg wel dat alles goed gelabeld is zodat, mocht het nodig zijn, u de spullen snel terug kunt vinden.
 1. Wees er op tijd bij met adreswijzigingen

Evenals de dozen die al weken vooraf kunnen worden ingepakt dient de adreswijziging ook tijdig te worden doorgegeven. Naast de gemeentelijke basisadministratie is het ook belangrijk om de verzekeringen na te lopen en eventueel aan te vullen. Ook school, werk, tandarts en huisarts kunnen tijdig op de hoogte worden gesteld van de aanstaande adreswijziging.

 1. Maak gebruik van professionals
  Heeft u geen trek in het sjouwen van zware kasten, banken en tafels? Laat het dan over aan de professionals. Door het hele land zijn verschillende verhuisbedrijven gevestigd die met veel zorg en vakmanschap uw verhuizing in goede banen lijden. Het scheelt bovendien in de nodige spierpijn.
 1. Extra opslagruimte
  Het kan voor komen dat u tijdens de verhuizing extra opslagruimte nodig hebt. Zeker wanner de oude woning al verkocht is er in de nieuwe woning nog geen ruimte is voor uw inboedel. Bedrijven als Extrabox self storage beschikken over verschillende formaten opslagruimtes die eenvoudig gehuurd kunnen worden. Door opslagruimte te huren beschikt u bovendien over een 24/7 camerabewaking waardoor uw spullen altijd veilig zijn opgeslagen.
 1. Maak gebruik van stevige verhuisdozen
  Aan bepaalde voorwerpen van de inboedel zit een emotionele waarde. Het is dus belangrijk dat deze producten veilig van A naar B worden verplaatst. Maak daarom gebruik van stevige verhuisdozen. U kunt hierbij kiezen om ze te huren of juist te kopen. Zoals eerder aangegeven dienen de verhuisdozen gelabeld te zijn. Plak voor het gemak een label aan de boven- en voorzijde van een doos zodat ze altijd goed leesbaar zijn.

Met de bovenstaande tips maakt u van uw verhuizing een zorgeloze ervaring. Begin dus op tijd, huur desnoods hulp of extra bergruimte in en u kunt met een gerust hart van uw nieuwe woning genieten.